Sport

„Nu fac miracole!” Dan Petrescu, apel la conducere după victoria cu Chindia: „Vreau jucători tineri!”

Deși s-a impus la scor, 4-1, în confruntarea cu Chindia Târgoviște, CFR Cluj suferă înaintea duelului stelar cu Celtic Glasgow. Cel puțin asta susține Dan Petrescu, un car de nervi după fluierul final al partidei disputate la Ploiești.

Condusă cu 1-0 la pauză prin golul marcat de Neicuțescu în minutul 27, campioana României s-a trezit la cabine, revenind în forță pe teren și izbutind să întoarcă scorul pe „Ilie Oană”. Printre marcatori, George Țucudean (28 de ani), revenit printre titulari în urma problemelor la inimă, dar încă nerefăcut pe deplin. Reușita lui Adiță Păun și „dubla” lui Cipri Deac au asigurat cele trei puncte vitale pentru CFR Cluj, care a ajuns astfel la trei victorii și o singură remiză în acest debut de campionat.

„Știam că ne așteaptă un meci greu, Chindia a pus mari probleme în primele trei etape. Eu zic că se poate bate la play-off, nicio echipă din România nu ne-a pus atâtea probleme! Le-am spus jucătorilor acest lucru, dar am vorbit degeaba o săptămână. Am scăpat ieftin în prima repriză, putea fi mai mult de 0-1”, i-a lăudat Dan Petrescu pe cei de la Chindia, echipă care a bifat un singur punct de la revenirea sa în primul eșalon, chiar în etapa inaugurală, 2-2 cu Gaz Metan Mediaș.


Juniorul Itu, „sacrificat” pentru rezultat

Veșnic contestatar al regulii cu doi jucători U-21 în primul „11”, tehnicianul „feroviarilor” nu s-a ferit să-l pună la zid pe „mezinul” Cătălin Itu (19 ani), schimbat imediat după golul dâmbovițenilor cu mult mai experimentatul Luis Aurelio. „Bursucul” trage un semnal de alarmă conducerii din Gruia și cere în regim de urgență fotbaliști tineri sub comanda sa.

„Le-am spus jucătorilor la pauză că aș schimba toată echipa. Pe Itu am vrut să-l schimb din minutul 15! Nu mi s-a părut că e în meci, nu cred că s-a antrenat bine în această săptămână. El n-a jucat niciodată în Liga 1. Fac un apel la conducere, trebuie să luăm jucători tineri, pentru că avem nevoie de jucători tineri valoroși. Nu fac miracole, dar am nevoie de jucători!”, a punctat Petrescu, la flash-interviul de la finalul meciului.


Deac și-a revenit după fiascoul din Israel

Inexistent în returul de la Netanya cu Maccabi Tel Aviv, scor 2-2, veteranul Ciprian Deac a arătat o altă față în confruntarea cu Chindia Târgoviște, reușind o „dublă” care a „securizat” victoria „feroviarilor” în fața trupei pregătite de fostul internațional Viorel Moldovan. Lăudat de Petrescu, decarul CFR-ului a ajuns la borna trei în acest debut de campionat.

„I-am zis lui Deac că am nevoie de el, că am nevoie de un căpitan care să câștige meciul. Nu mi-a plăcut cum a jucat cu Maccabi, dar am jucători inteligenți în echipă. Mă bucur că a înscris, are deja 3 goluri în campionat”, a punctat „Bursucul”, care a vorbit apoi și despre șansele pe care echipa sa le are în confruntarea de miercuri, de pe teren propriu, cu Celtic Glasgow.


„În România se spune că sunt șanse 50%-50% cu Celtic. Mă amuză, când știu ce diferență de buget e! Dacă jucăm cum a jucat Chindia cu noi în prima repriză, atunci vom avea și noi șansă”, a precizat fostul internațional român.

Camora, gata de luptă cu Celtic

La rândul său, căpitanul Mario Camora este convins că el și coechipierii săi pot da peste cap calculele care-i dau pe scoțieni favoriți să ajungă în play-off-ul Ligii Campionilor. Doar doi pași îi mai despart pe „feroviari” de grupele celei mai importante competiții intercluburi de pe continent, însă nici o eventuală calificare în grupele Europa League nu ar fi de lepădat pentru clujeni.


„Toți ne dorim în Liga Campionilor, este greu, dar nu imposibil. Împreună putem să eliminăm pe Celtic. Ei sunt favoriți, dar noi putem face surpriza. Suntem mai aproape de grupe, dar nu s-a câștigat încă nimic. Trebuie să fim cu picioarele pe pământ, mai avem patru finale pe care trebuie să le câștigăm, indiferent în grupele cărei competiții ajungem. Ne dorim cu toții să auzim imnul Champions League în Gruia!”, a declarat portughezul campioanei.

CFR Cluj și Celtic Glasgow se vor duela miercuri, 7 august, de la ora 21:00, pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, în manșa tur din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Returul se va disputa peste o săptămână, marți, 13 august, de la ora 21:45, pe Celtic Park din Glasgow.

Ultimele Stiri
abonare newsletter