Sport

Fenerbahce și Partizan Belgrad vin la Cluj în septembrie! BT Arena, gazda unui puternic turneu amical de baschet

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca va juca un turneu amical cu Fenerbahce, Partizan Belgrad și Mornar Bar în perioada 14-15 septembrie.

Formația clujeană a evoluat împotriva celor de la Panathinaikos Atena înaintea startului sezonului trecut, într-un meci câștigat atunci de formația greacă la mare diferență de puncte.

Oficialii echipei au reușit să convingă în acest moment echipe precum Fenerbahce, Partizan Belgrad și Mornar Bar, toate trei fiind implicate în competiții europene importante în stagiunea următoare.


Fenerbahce este cea mai importantă echipă dintre cele patru care vor participa la acest turneu, formația turcă a ajuns în ultimele patru sezoane în Final Four-ul Euroligi de baschet masculin. Publicul clujean ar putea să vadă la lucru jucători precum Gigi Datome, Kostas Sloukas, Jan Vesey sau Nikoa Kalinic, dar acest lucru depinde și momentul în care starurile vor reveni de la echipele naționale în urma Campionatului Mondial programat în luna august.

Partizan Belgrad este multipla campioană a Serbiei, fiind în mare luptă cu Steaua Roșie Belgrad pentru titulatura de cea mai titrată echipă sârbă. Mornar Bar este campioana Muntenegrului în sezonul 2018/2019, iar în sezonul precedent a evoluat în grupele Europe Cup împotriva unor echipe precum Unics Kazan, Unicaja Malaga sau Fiat Turin.

abonare newsletter