Sport

Cluj-Napoca, capitala tenisului românesc? Țiriac pregătește un proiect de mari dimensiuni

Ion Țiriac a fost ales în această vară în funcția de președinte al Federației Române de Tenis și intentionează să revitalizeze acest sport în toată țara.

Miliardarul român i-a fost alături Simonei Halep în drumul spre succes la Wimbledon și își dorește ca în următorii ani țara noastră să mai beneficieze de astfel de mari campioane. Țiriac își dorește dezvoltarea unor centre regionale de tenis în toată țara, iar Cluj-Napoca este cap de listă.

"Sper ca în următoarele 6 luni să facem cel puţin 4-5 centre regionale, la Constanţa, Cluj şi aşa mai departe. Să fie finanţate de primării. Iar ăia 300-400 de copii de acolo să poată juca gratis. Sărăcuţul are întotdeauna mai multă voinţă, dar e greu ca tăticul să plătească şi terenul, şi antrenorul, şi mingile şi aşa mai departe. Dacă vom face treburile astea am dat drumul la motor”, a spus președintele FRT.


Un eventual astfel de centru ar putea transforma Cluj-Napoca în capitala tenisului românesc. Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost gazda celor mai importante evenimente la nivelul echipelor de Fed Cup și Cupa Davis în ultimii ani.

Etichete: ion tiriac
Ultimele Stiri
abonare newsletter