Sport

Patrick Richard şi Rareş Uţă, ultimele două transferuri de la U-BT Cluj-Napoca

Patrick Richard şi Rareş Uţă au semnat cu U-Banca Transilvania Cluj-Napoca.

Richard evoluează pe postul de fundaş şi a absolvit colegiul McNeese State în 2012, dar nu a fost ales în draft. Americanul a jucat în D-League, iar în ultimele sezoame a evoluat în Belgia la Matrixx Magixx şi Chalons-Reims Basket, în Franţa, acolo unde a avut o medie de 9.6 puncte, 2.9 recuperări şi 2.1 pase decisive.  Richard a fost legitimat în sezonul 2017-2018 la Joventut Badalona în Spania, iar în 32 de meciuri în Liga Endesva a avut medii de 11.3 puncte, 3.2 recuperări şi 1.3 intercepţii.  Richard a evoluat în ultimul sezon la Reggio Emilia după ce a fot legitimat cu un an înainte în Australia.

Rareş Uţă este o variantă pentru regula U-23, el fiind născut la pe 24 decembrie 1997 la Târgu Mureş. Pivotul de 2.12 a fost crescut de Unicaja Malaga şi a jucat patru ori pentru spanioli în Euroligă .Uţă a mai trecut pe la CB Clinicas Rincon Malaga, Coviran Granada sau C.B. Valladolid.


Ultima dată, Rareş a jucat la Zornotzka Saskibaloi Taldea, în LEB Oro, unul dintre eşaloanele inferioare din Spania. În 10 meciuri, centrul a totalizat statistici de 5.3 puncte şi 4.8 recuperări.  

Rareş Uţă şi Patrick Richard se alătură astfel lui Brandyn Curry, Artis Ate şi Karlo Zganec pe lista noilor veniţi în această vară la Universitatea Cluj. Cei 5 îi vor înlocui în formula clujenilor pe Vlad Moldoveanu, Kyndall Dkyes, Roland Torok, Aleksandar Rasic şi Jonathan Washburn.

Etichete: patrick richard
Ultimele Stiri
abonare newsletter