monitorulcj.ro Menu
Sport

PREMIERĂ ISTORICĂ pe malul Someșului? Cluj-Napoca ar putea găzdui primul Campionat European de Atletism organizat în România!

Prezent la Gävle (Suedia), la Campionatul European de tineret U23, președintele FR de Atletism, Florin Florea a avut, vineri, o întrevedere cu oficialii forului continental pentru detalii legate de organizarea Europenelor de juniori U-20 din 2023.

PREMIERĂ ISTORICĂ pe malul Someșului? Cluj-Napoca ar putea găzdui primul Campionat European de Atletism organizat în România!

Astfel, Cluj-Napoca ar putea organiza prima competiție de asemenea nivel din istoria atletismului românesc. Federația Românâ de Atletism ar celebra atunci 111 ani de la înființare.

„Am avut o prezentare a facilităților din Cluj, am avut alături de noi și un reprezentant al consiliului local. Ne dorim să facem din capitala Transilvaniei un pol al atletismului european. Avem mult de muncă, e însă un proiect frumos și până pe 30 septembrie trebuie să ne depunem oficial candidatura și garanțiile de rigoare. În 2020 se va alege orașul organizator, momentan sunt șase țări care și-au arătat interesul.


Avem șanse reale, ceea ce ar însemna să fim în premieră la masa organizatorilor de competiții majore. Probabil vor fi spre 2.000 de atleți la Cluj. Ne dorim să organizăm și alte evenimente de top, un European de tineret și poate mai sus, dar lucrurile trebuie luate pas cu pas și creată întâi o cultură pentru atletism la Cluj și în România, iar oamenii să vină la show pe stadion”, a precizat Florin Florea, președintele FR Atletism, după întâlnirea cu oficialii EAA.

Laude din Bulgaria

Prezent recent la Cluj-Napoca la Balcaniada de juniori din luna iulie, bulgarul Dobromir Karamarinov, președintele executiv al forului balcanic a transmis și un mesaj încurajator forului autohton.


„România este una dintre cele mai importante federații din cadrul forului balcanic. Există tradiție și numeroși campioni de talie mondială de-a lungul istoriei. Mi-a plăcut ce am văzut la Cluj, a fost un eveniment bine organizat și pentru noi e important să dăm șansa tinerilor să capete experiență. Există ambiții de organizare și a unei Balcaniade de seniori la Cluj, cred că arena (n.red. Cluj Arena) și orașul îndeplinesc condițiile necesare”, a punctat Karamarinov, prim vice-președinte al EAA (European Athletic Association).

Evenimente sportive majore organizate la Cluj: Grupă de la Eurobasket 2017, Campionatul European de gimnastică artistică 2017, Campionatul European tenis de masă juniori și tineret 2018, meciuri Fed Cup și Cupa Davis, meciuri oficiale ale naționalelor de handbal și fotbal, Sports Festival 2018 și 2019, Transilvania Rally, Cupa Campionilor pe echipe la judo (noiembrie 2019), Campionatul European tenis de masă pe echipe 2021, Grupă de la Campionatul European volei feminin 2021.