monitorulcj.ro Menu
Sport

U Cluj joacă 4 etape FĂRĂ SPECTATORI, după incidentul în care un jandarm a fost rănit grav

Universitatea Cluj a fost sancţionată de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal cu disputarea a patru etape fără spectatori şi 100.000 de lei penalitate sportivă în urma incidentelor provocate de suporterii proprii la finalul meciului de pe teren propriu cu FC Hermannstadt (9 iunie), în cadrul cărora un jandarm a fost rănit.

„În baza art.82/1 şi 3/a şi c raportat la art. 83/2/d din RD clubul AS FC Universitatea Cluj se sancţionează cu penalitate sportivă de 10.000 lei. În baza art. 82/1 şi 3/e raportat la art. 83/2/f din RD clubul AS FC Universitatea Cluj se sancţionează cu măsura programării jocurilor fără spectatori pentru 4 (patru) jocuri şi i se aplică o penalitate sportivă de 100.000 lei. În conformitate cu art. 45/1 din RD clubul AS FC Universitatea Cluj va executa sancţiunea pentru abaterea cea mai gravă - programarea fără spectatori pentru 4 (patru) jocuri şi penalitate sportivă de 100.000 lei”, se menţionează în soluţia Comisiei de Disciplină publicată, joi, pe site-ul oficial al FRF.

Gruparea „U” Cluj a fost sancţionată şi în urma meciului retur disputat în deplasare cu FC Hermannstadt la 12 iunie. Membrii comisiei au acordat clubului ardelean o penalitate sportivă de 7.500 de lei pentru introducerea şi aprinderea în interiorul stadionului de către suporterii clujeni a materialelor explozive, incendiare şi fumigene.


Formaţia FC Hermannstadt a câştigat barajul cu Universitatea Cluj după victoria din deplasare cu 2-0 şi înfrângerea de pe teren propriu cu 0-1, asigurându-şi astfel participarea în ediţia 2019-2020 a Ligii I.

În minutul 88 al partidei tur, disputată în 9 iunie, la Cluj-Napoca, suporterii formaţiei U Cluj au pătruns pe terenul de joc şi s-au bătut cu jandarmii. În urma incidentelor, un jandarm a fost rănit, fiind lovit în cap cu un scaun. Jandarmul a suferit leziuni în zona capului, lovitura primită determinând prăbuşirea acestuia la pământ, în stare de inconştienţă. Ulterior, suporterul a fost identificat şi arestat preventiv pentru 30 de zile de Tribunalul Cluj pentru ultraj sub forma tentativei de omor.