Sport

Cordoş şi Coman, la un pas de plecarea de la „U”! Dulca testează doi portughezi

Andrei Cordoş şi Alexandru Coman sunt la un pas de plecarea de la Universitatea Cluj după un sezon în care defensiva clujeană a arătat destul de multe slăbiciuni.

Andrei Cordoş, 31 de ani este un produs al Universităţii Cluj, fiind legitimat la clubul ardelean între 2005 şi 2009. Fundaşul central a plecat atunci în Italia la Frosinone, dar nu a reuşit să se adapteze şi a revenit în ţară pentru a evolua la echipe precum FC Vaslui, Dinamo, Pandurii, FC Botoşani sau A.S.A. Târgu Mureş. Cordoş şi-a încercat din nou norcul în străinătate, dar de această dată în Maldive, dar a revenit din nou în ţară şi a îmbrăcat triocul Universităţii Cluj în ultima stagiune.

Fundaşul central a prins 31 de partide în stagiunea precedentă, dar a fost unul dintre jucătorii criticaţi de public în multe momente. Cordoş nu a fost deloc sigur nici în meciul de baraj cu FC Hermannstadt, iar despărţirea lui de Universitatea Cluj se pare că este iminentă.


Cristi Dulca vrea să renunţe şi la Alexandru Coman, fotbalist care a fost adus la începutul sezonului de la FC Hermannstadt. Fundaşul care a evoluat în carieră la Rapid, Petrolul sau FC Voluntari a avut un randament modest în ultima parte a sezonului şi deşi a jucat 29 de meciuri şi a marcat 3 goluri nu mai face parte din planurile actualului antrenor clujean.

Universitatea Cluj îi testează în această săptămână pe portughezii  Ricardo Miranda şi Pedro Mendes, iar în zilele viitoare urmează să fie luată o decizie cu privire la situaţia celor doi.


Pedro Mendes, 25 de ani, a fost adus în 2017 în România de Politehnica Iaşi, formaţie la care a jucat 22 de partide. Mijlocaşul ofensiv a fost legitimat în ultima stagiune la Gaz Metan Mediaş, însă formaţia sibiană l-a folosit în doar două meciuri pentru un total de 27 de minute.  Jucătorul testat de Cristi Dulca este un produs al celor de la Sporting Lisabona, dar nu a reuşit niciodată să confirme aşteptările clubului lusitan. Mendes a mai evoluat la echipe modeste în carieră precum Mourea, Oriental sau Pinhalonovense în ligile inferioare din Portugalia sau Ventspils în Letonia.

Ricardo Miranda sau „Rafa” pentru publicul fin cunoscător al fotbalului din liga secundă este un mijlocaş dreapta care a jucat în ultimul sezon la Farul Constanţa. Ibericul este un produs al celor de la Varzim, dar a prins câteva sezoane şi la Rio Ave, club care nu i-a oferit prea multe şanse. „Rafa” a jucat 8 meciuri în sezonul precedent la Farul Constanţa şi are un gol marcat pentru trupa constănţeană.


Cristi Dulca nu-l va avea pe fiul său la Universitatea Cluj..

Marco Dulca, fiul antrenorului Universităţii Cluj, a fost unul dintre numele care s-au vehiculat că ar putea ajunge în aceeastă vară pe Cluj Arena. Fiul fostului mare internaţional român a ajuns însă la o înţelegere cu Viitorul Constanţa după plecarea de la Swansea.


Mijlocaşul  de 20 de ani a semnat un contract valabil pe următoarele trei sezoane cu FC Viitorul şi are deja un CV important la această vârstă. Dulca Jr. Se poată lăuda cu evoluţii la toate  echipele de tineret şi juniori ale României, dar şi cu o experienţă de trei ani la Swansea City în Ţara Galilor. Marco Dulca îl va regăsi la FC Viitorul pe Andreas Calcan, un alt jucător care a trecut pe la Universitatea Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter