Sport

4 din 5! CFR Cluj s-a întors în Ardeal fără înfrângere în cantonamentul din Austria

Printre distracții la tiroliană, karting sau golf cu piciorul, „feroviarii” au găsit concentrare suficientă și pentru meciurile amicale disputate în Austria, revenind în țară cu moralul pozitiv.

4 din 5! CFR Cluj s-a întors în Ardeal fără înfrângere în cantonamentul din Austria 4 din 5! CFR Cluj s-a întors în Ardeal fără înfrângere în cantonamentul din Austria

Elevii pregătiți de fostul internațional Dan Petrescu au izbutit să câștige patru din cele cinci partide programate pentru stagiul de pregătire de la Windischgarsten, singura sincopă fiind remiza cu campioana Serbiei, Steaua Roșie Belgrad, scor 1-1. Astfel, Camora & Co. i-au învins la limită, 1-0, pe cehii de la Sparta Praga, sâmbătă, în ultimul duel al cantonamentului, singurul gol al partidei fiind marcat târziu de golgheterul George Țucudean (min. 87).

Obișnuiți cu jocul pragmatic, „feroviarii” și-au câștigat toate meciurile la un singur gol diferență, trei dintre acestea încheiate la scorul „favorit”, 1-0. Pe lângă adversarii amintiți mai sus, rușii de la FK Orenburg (gol Djokovic), croații de la NK Osijek (goluri Djokovic, Costache), respectiv cehii de la Mlada Boleslav (gol Burcă) au cedat, pe rând, în fața campionilor României, care au aterizat la Cluj-Napoca în cursul zilei de duminică.


Debut „de foc” în noul sezon

Pentru „feroviari” urmează câteva zile de pregătire intensă pentru primul meci oficial al noului sezon, un joc cu trofeul pe masă în Supercupa României, la Ploiești, sâmbătă (6 iulie), în fața unui adversar pe măsură, Viitorul Constanța. La doar trei zile distanță, CFR Cluj va disputa primul meci al parcursului european, la Nur-Sultan (n.red. noua denumire a capitalei Kazahstanului), împotriva celor de la FC Astana, în primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Apoi, după doar alte patru zile, „feroviarii” vor începe noul sezon al Ligii 1 pe teren propriu, primind vizita Politehnicii Iași.

Cu moralul ridicat după stagiul de pregătire reușit, CFR-iștii nici nu concep ratarea primului trofeu din noul sezon competițional. După Mateo Sušić, Andrei Burcă, Mario Rondón, Luís Aurélio şi Cosmin Vâtcă, vișinii au pus mâna pe experimentatul mijlocaș francez Michaël Pereira. Deși este cel mai important transfer al verii, cu sute de jocuri în prima ligă din Spania pentru Mallorca sau Granada, fostul jucător al turcilor de la Yeni Malatyaspor are deja 31 de ani, în condițiile în care „feroviarii” au emoții privind jucătorii U-21. Deși vrea să atace grupele Champions League, lotul pregătit de Dan Petrescu este net inferior rivalilor de la FCSB sau Viitorul Constanța din perspectiva valorii financiare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter