Sport

România U-21 joacă astăzi un meci decisiv pentru calificarea în semifinalele Campionatului European

Echipa naţională de Tineret a României este la un singur pas de calificarea în semifinalele Campionatului European din Italia şi San Marino.

Elevii antrenaţi de Mirel Rădoi au câştigat primul meci de la turneul final cu 4-1 în faţa naţionalei Croaţiei. George Puşcaş, Ianis Hagi, Tudor Băluţă şi Adrian Petre şi-au trecut numele pe lista marcatorilor, într-un joc dominat de România de la un capăt la altul.

Tinerii jucători ai naţionalei conduceau în clasamentul Grupei C după primul meci, dar avea să urmeze un test extrem de dificil în faţa Angliei.  Rădoi a pregătit excelent şi acest meci, iar România avea să se impună cu 4-2 în urma unui meci în care toate golurile s-au înscris în ultimele 15 minute de joc.


George Puşcaş a deschis scorul în minutul 75 din penalty, dar Anglia a egalat rapid prin Gray. Ianis Hagi avea să readucă naţionala în avantaj după o execuţie individuală în minutul 83, însă englezii au egalat din nou la faza următoare prin Abraham. Florinel Coman avea să fie omul care aduce bucuria în tabăra României cu 2 goluri marcate în minutele 88 şi 90+2 într-un meci de poveste.

România conduce Grupa C cu 6 puncte şi golaveraj 8-3 şi poate ajunge în semifinale dacă câştigă, face egal sau pierde la o diferenţă de maxim 2 goluri în meciul cu Franţa, programat luni, de la ora 22:00, pe TVR 1.


În penultimul act al competiţiei, naţionala antrenată de Mirel Rădoi poate da peste Germania sau Spania, în funcţie de rezultatul meciului cu Franţa.

Selecţionerul a anunţat după meciul cu Anglia că în primul 11 vor avea loc mai multe modificări, deoarece o parte dintre jucători se resimt din punct de vedere mental după jocul nebun. Un egal cu Franţa duce ambele echipe în faza următoare a întrecerii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter