Sport

Debut cu emoții pentru CFR Cluj în Austria. Căldură mare, jucător șifonat: „Contează mereu rezultatul!”

CFR Cluj i-a învins la limită pe rușii de la FK Orenburg, singurul gol al partidei amicale disputată la Grodig fiind marcat de Damjan Djokovic.

În ziua în care naționala U21 a României a făcut instrucție cu selecționata Croației la Euro 2019, 4-1, croatul „feroviarilor” a adus victoria campioanei în primul amical al verii. A fost 1-0 pentru clujeni într-un meci în care Bordeianu i-a dat mari emoții lui Petrescu, ieșind accidentat de pe teren în prima repriză.

„Am fost lovit puternic și n-am mai vrut să risc. La urma urmei, cel mai important este să ies sănătos de pe gazon. M-a lovit direct pe tibie, am avut noroc că nu mi-a rupt piciorul”, a declarat Bordeianu.


„Cel mai important este să terminăm cantonamentul sănătoși, sperăm ca Bordeianu să revină cât mai rapid. A fost o intrare dură, se mai întâmplă în partidele amicale, trebuie să punem și noi piciorul mai tare, să fim mai agresivi”, a punctat căpitanul echipei, Mario Camora.

Au jucat la 32 de grade!

Pe lângă adversari, clujenii au fost nevoiți să înfrunte și temperaturile extrem de ridicate. Deși sunt cantonați într-o zonă montană a Austriei, la ora meciului cu Orenburg s-au înregistrat 32 de grade Celsius.


„Este foarte cald, cred că temperatura a fost un adversar mai dificil decât rușii, dar noi trebuie să ne obișnuim cu toate condițiile meteo. Sunt mulțumit de primul meci, am avut o săptămână cu antrenamente grele, este important că am câștigat. Contează mereu rezultatul, chiar dacă este vorba de un meci amical. E bine să avem moral bun, e important în primele două săptămâni de cantonament să fim bine fizic”, a precizat Camora.

„Am avut o săptămână plină, în care am făcut multe antrenamente fizice, abia așteptam un joc. Contează victoria, este una de moral, nu ai aceeași stare când pierzi. Este o vorbă, victoriile aduc victorii”, a afirmat Mihai Bordeianu.


Dan Petrescu a rulat aproape tot lotul contra celor de la FK Orenburg. Au debutat în tricoul campioanei și jucătorii transferați la începutul acestei veri, respectiv Burcă, Luis Aurelio și Rondon.

abonare newsletter