Sport

FC Hermannstadt – „U“ Cluj 0-1. Victorie inutilă și promovare ratată de Centenar

Universitatea Cluj și FC Hermannstadt se înâlnesc miercuri, de la ora 18:00, în meciul retur din barajul pentru promovare/retrogradare în Liga 1.

UPDATE, FINAL DE MECI! Universitatea Cluj a câștigat cu 1-0 meciul retur cu FC Hermannstadt, dar a ratat promovarea în Liga 1. Trupa antrenată de Lobonț a pierdut cu 2-0 meciul tur și va evolua în sezonul următor tot în eșalonul secund.

 


UPDATE, Min. 64: GOOOOOOOOOOOOLLLLLL UNIVERSITATEA! Dorin Goga a deschis scorul cu o lovitură de cap superbă. VEZI AICI GOLUL

 


UPDATE, Min. 61: Dorin Goga a fost la un pas de a marca primul gol în această dublă pentru Universitatea Cluj. Atacantul lui Lobonț a trimis periculos cu capul spre poarta lui Căbuz.

UPDATE, Min. 45: PAUZĂ! Joc modest din partea celor două echipe. Sibienii au trimis mai mute șuturi care s-au dus departe de poarta lui Dur-Bozoancă, în timp ce clujenii nu au reușit să provoace panică la poarta adversă.


UPDATE, Min. 15. George Florescu și Dumitriu au rata câte o ocazie importantă la cele două porții. Clujenii controlează jocul în debutul jocului.

UPDATE, ora 17:30: Echipele de start


FC Hermannstadt: Căbuz - Al. Măţel, Dandea, I. Stoica, D. Tătar - Dâlbea (cpt.), Antonov - P. Petrescu, Dumitriu, Sg. Popovici - Tsoumou

Rezerve: T. Niga - Lendric, Fl. Acsinte, L. Niţă, R. Sumanariu, Jazvic, Pedro Moreira


Antrenor: Vasile Miriuţă

►”U” Cluj: Dur-Bozoancă - Al. Coman, Andr. Cordoş, Berci, Taub - Greu, G. Florescu - Chitoşcă, Goga (cpt.), N. Pârvulescu - Mir. Axente

Rezerve: Iul. Dinu - Haţiegan, M. Coman, Hordouan, Gavra, Gab. Giurgiu, Telcean

Antrenor: Bogdan Lobonţ

 

UPDATE, ora 15:00: Jandarmii sibieni au recomandat fanilor clujeni care nu au bilet la meci să se așeze în dreptul gardului de pe strada Octavian Goga (strada unde se află tribuna II. Fanii vor putea vedea meciul de acolo peste gard.

 

Cele două echipe se întânesc la 3 zile de la meciul tur, cel pe care FC Hermannstadt l-a câștigat cu 2-0 pe Cluj Arena. Echipa pregătită de Vasile Miriuță s-a impus datorită golurilor marcate de Petrișor Petrescu și Juvhel Tsumou în minutele 79 și 80.

Manșa tur a fost una cu o desfășurare ciudată și decisă de o execuție frumoasă a lui Petrescu și de o greșeală în defensiva clujenilor. Bogdan Lobonț a avut doar cuvinte pozitive la adresa jucătorilor săi și speră în continuare la o revenire în meciul de la Sibiu.

Clujenii sunt obligați să marcheze de minim două ori la Sibiu pentru a putea spera la promovare și este de așteptat ca Bogdan Lobonț să trimită din primul minut un al doilea atacant veritabil lângă Cristi Gavra. Tehnicianul clujenilor are de ales între Marius Coman și Mircea Axente pentru al doilea vârf, în timp ce omul sacrificat pare să fie Răzvan Greu, cel care a avut o prestație sub așteptări în meciul tur și care a fost înlocuit de Marius Coman în minutul 77 al jocului.

Meciul dintre cele două echipe a fost  o adevărată sărbătoare pentru întreaga suflare fotbalistică din Cluj, însă care s-a încheiat prost. Echipa de pe malul Someșului a pierdut cu 2-0, iar fanii din peluză au provocat incidente grave. Un ultras a pătruns pe gazon după care mai mulți fani s-au încăierat cu forțele de ordine, moment în care unul dintre jandarmi a fost lovit cu un scaun în cap. Agresorul a fost identificat de polițiști și a fost încătușat în cursul zilei de marți.

Meciul de la Sibiu nu se va bucura de o asistență la fel de mare precum cea de pe Cluj Arena, deoarece arena sibienilor este în renovare și permite accesul pentru aproximativ 4.000 de fani. Probleme mari vor avea și fanii Universității Cluj care și-ar fi dorit câteva mii de bilete, dar vor primi doar 250 conform protocolului.

Universitatea Cluj a reușit rezultate excelente în deplasare pe durata sezonului din Liga a 2-a de fotbal din România. Trupa pregătită de Bogdan Lobonț a pierdut doar două meciuri cu FC Argeș și Petrolul Ploiești. Clujenii au câștigat cu 3-0 pe terenul celor de la Farul Constanța cu 4-0 împotriva celor de la UTA Arad, 3-1 pe terenul celor de la Luceafărul Oradea, 5-1 la Tg. Jiu cu Pandurii, 3-0 pe terenul celor de la Poli Timișoara, toate fiind rezultate care ar putea califica echipa miercuri.

FC Hermannstadt a pierdut cu 2-0 pe teren propriu cu echipe precum Gaz Metan Mediaș, FC Botolani sau Astra Giurgiu, ceea ce demonstrează că echipa antrenată de Vasile Miriuță nu este deloc o stâncă pe teren propriu.

Echipele probabile:

“U” Cluj: Dur-Bozoancă- Coman, Ursu, Cordoș, Berci- Giurgiu, Florescu, Pîrvulescu-  Goga, Axente, Gavra

Hermannstadt: Căbuz- Mățel, Dandea, Stoica, Dâlbea, Tătar, Popovici, Antonov, Petrescu, Dumitriu, Tsumou

Etichete: live text
abonare newsletter