Sport

Câţi fani mai are "U" în Cluj ? Meciul de baraj ne va da răspunsul

Câţi fani mai are U Cluj în oraş ? O întrebare la care mulţi vor un răspuns şi îl vor putea primi după meciul de baraj cu Dunărea Călăraşi sau FC Hermannstadt.

Dacă mergi prin Cluj, în special cartierele Mănăştur sau Groapă, vei vedea doar inscripţii cu numele Universităţii Cluj. Ultraşii echipei şi-au lăsat amprenta pe zidurile oraşului în cele mai dificile momente din istoria clubului.

În timp ce „U” se zbate în ligile inferioare, în Gruia fiesta s-a declanşat de două ori la rând datorită titlurilor cucerite în Liga 1, iar acest lucru a atras, fie că vor fanii lui „U”  sau nu, destul de multi suporteri în rândul cfristilor.


Fanii lui U Cluj beneficiază de o arenă modernă, amplasată într-o zonă uşor accesibilă,  iar orele la care s-au disputat meciurile din Liga a 2-a au fost în general accesibile fanilor, dar cu toate astea rare au fost momentele în care asistenţa a depăşit 3.000 de spectatori.

Meciul de baraj poate însemna revanşa, atât pentru jucătorii de la Universitatea, cât şi pentru fanii simpli, cei care au lipsit în multe momente. Ultraşii clujeni au fost mereu prezenţi în peluză, dar suporteri de rand au absentat de multe ori.


A fost un an dificil, cu multe aşteptări, multe momente de tensiune, dar care în cele din urmă oferă  o ultimă şansă de care pot profita jucătorii şi fanii. Fotbaliştii lui Bogdan Lobonţ pot şterge cu buretele rezultatele modeste cu echipe precum Ripensia Timişoara sau Dacia Mioveni pe teren propriu, în timp ce fanii pt demonstra că încă sunt majoritari în Cluj-Napoca în duelul cu rivalii de la CFR.

Cele două partide de baraj se vor disputa în dublă manşă, primul meci fiind programat pe 8 iunie, în timp ce al doilea pe 12 iunie. Luni se va trage la sorţi unde se va disputa prima manşă dintre cele două echipe.

Etichete: liga 2 u cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter