Sport

Sorana Cîrstea, prima româncă calificată în turul 2 la Roland Garros

Sorana Cîrstea a reușit să se califice în turul al doilea de la Roland Garros după un meci dramatic împotriva tinerei Kaja Juvan.

Jucătoarea din România s-a impus cu 5-7, 6-4, 7-5, într-un meci care s-a întins pe durata a 2 ore și 22 de minute, iar adversara Soranei a servit pentru câștigarea jocului în setul al doilea.

Juvan a dominat mare parte din meci și conducea la un moment dat cu 7-5 și 3-1 în setul al doilea, dar experiența Soranei a făcut ca soarta jocului să se schimbe total. Cîrstea a revenit și a reușit două break-uri consecutive care i-au oferit șansa unui set decisiv. Jucătoarea din România a continuat evoluția excelent și în ultimul set, iar după doar două game-uri conducea cu 2-0.


Juvan a revenit din nou în meci și s-a distanțat la un moment dat la 5-3, dar Sorana Cîrstea a revenit din nou și avea să se impună cu 7-5 în cele din urmă.

Sorana Cîrstea trebuia inițial să se dueleze cu Petra Kvitova, dar jucătoarea din Cehia s-a retras din cauza unor probleme medicale. Cîrstea va juca în turul următor cu învingătoarea meciului dintre Vera Zvonareva și Aliona Bolsova Zadoinov.

Ultimele Stiri
abonare newsletter