Sport

"U" Cluj își respectă statutul de favorită la Timișoara! "Studenții" se impun după un meci controversat

Universitatea Cluj a reușit o victorie cu 3-0 pe terenul celor de la Poli Timișoara, într-un meci disputat în runda cu numărul 33 pe terenul formației bănățene. Elevii lui Bogdan Lobonț au fost implicați într-un meci extrem de controversat în care Vivi Răchită a fost la un pas să-și scoată jucătorii de pe teren.

Cele două formații s-au anihilat reciproc în debutul meciului, iar prima ocazie avea să vină în minutul 17. Pîrvulescu a executat o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri de poarta adversă, iar centralul Cristian Codrea a dictat penalty în urma unui presupus duel între Bădăuță și Octavian Abrudan. Arbitrul l-a avertizat cu galben pe vârful timișorean, deși pe reluări nu s-a văzut nimic concret, iar Vivi Răchită și-a chemat jucătorii la margine cu intenția de a retrage echipa de pe teren.Mircea Axente avea să transforme în cele din urmă lovitura de pedeapsă după mai multe minute de controverse.

Poli Timișoara avea să forțeze în minutele următoare, dar execuțiile slabe la finalizare au lăsat tabela de marcaj nemodificată până la pauză.
Universitatea avea să lovească din nou în minutul 58 după o nouă fază fixă executată de Pîrvulescu. Centrarea mijlocașului avea să fie trimisă în poartă de Octavian Abrudan în urma mai multor devieri în careu.



Elevii lui Bogdan Lobonț au marcat decisiv în minutul 74 al jocului în urma unui contraatac finalizat de Cristi Gavra din pasa lui Sebastian Chitoșcă. Timișorenii au fost nemulțumiți și la acest gol pentru nesemnalizarea unui presupus henț.


"U" Cluj a acumulat în acest moment 69 de puncte, fiind la un singur punct distanță de Chindia Târgoviște, formație care va juca luni împotriva celor de la Sportul Snagov. Cristi Gavra este lider în clasamentul golgheterilor din Liga a 2-a în urma reușitei din meciul de la Timișoara cu 21 de golrui, fiind urmat de Buhacianu cu 20.



Duelul dintre cele două formații a fost unul plin de nervozitate, iar Berci, Cordoș, Coman, Giurgiu, Gavra și Chitoșcă au fost avertizați cu un cartonaș galben.

Paramatti, Moldovan, Codrea, Bădăuță, Munteanu au văzut și eu câte un cartonaș galben în duelul dintre cele două echipe, în timp ce Buzan a fost eliminat în ultimul minut de joc.


Raportul cartonașelor confirmă oarecum declarația avută de Vivi Răchită înainte de joc. Antrenorul timișorenilor a spus de pe atunci că va fi un meci care se va juca cu săbiile pe masă pentru că ambele echipe au nevoie de puncte pentru îndeplinirea obiectivelor.


 ACS Poli: D. Moldovan - Ţîgîrlaş, Paramatti (cpt.), Uyi, Vl. Olteanu (Chemin 46') - D. Codrea (L. Oprea 80'), D. Munteanu (Stere 61'), Calugher - Buzan, Bădăuţă, Sidorenco
Rezerve neutilizate: M. Contra - Ant. Manolache, Ghidurea, Dav. Pop
Antrenor: Valeriu Răchită



”U” Cluj: Dur-Bozoancă - Al. Coman, Abrudan, Andr. Cordoş, Berci - Greu, Gab. Giurgiu (cpt.), Haţiegan (Hordouan 78') - Axente (M. Coman 60'), Nic. Pîrvulescu (Chitoşcă 61'), Gavra
Rezerve neutilizate: Iul. Dinu - I. Ursu, K. Twumasi, Telcean
Antrenor: Bogdan Lobonţ

Etichete: u cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter