Sport

Minune în Gruia! CFR a jucat fotbal, i-a luat coroana „Regelui” și face un pas uriaș spre titlu! Hagi, ovaționat la final

Trezită din pumni după ce a fost condusă cu 0-1 la pauză, trupa lui Dan Petrescu a făcut spectacol în repriza secundă cu Viitorul, făcând un pas uriaș spre al doilea titlu consecutiv!

Cu FCSB apropiată la doar două puncte după victoria la limită cu Astra, 1-0, dar și fără golgheterul Țucudean, nici măcar pe banca de rezerve după ce ar fi acuzat din nou înțepături la inimă, CFR Cluj avea din start o misiune dificilă în încercarea de a obține cele trei puncte cu Viitorul.

După un debut de partidă cu „feroviarii” instalați surprinzător în terenul adversarilor, „puștii lui Hagi” au redus la tăcere publicul clujean, destul de numeros, la mai puțin de un sfert de oră de la fluierul de start al lui Colțescu. Pasă ideală Houri, Rivaldinho țâșnește dintre Manea și Vinicius și îl învinge pe Arlauskis cu un șut cu stângul, din prima, plasat, la colțul lung (`14). Ce cadou își face de ziua sa fiul fostului mare internațional brazilian Rivaldo!


Cu craca tăiată sub picioare, elevii lui Petrescu se mișcă greoi, doar tânărul Costache și veteranul Culio, cu un șut din întoarcere, reținut cu siguranță de Cojocaru (`32), fiind cei care au dezmorțit spectatorii. Djokovic se face de râs cu un șut mult peste și pe lângă poartă (`41), iar Omrani ratează cea mai mare ocazie a gazdelor, trimițând nonșalant mingea cu câlcăiul, paralel însă cu poarta (`45).

CFR a „înviat” la cabine!

Repriza secundă începe la fel de prost pentru CFR. Hagi își încearcă norocul de la distanță, Arlauskis boxează defectuos, nou-intratul Ciobanu îi pasează lui Rivaldinho, iar șutul brazilianului spre poarta goală este respins in extremis de fundașii vișinii (`48). Având cuțitul la os, „feroviarii” sunt forțați să deschidă, în sfârșit, jocul, iar Costache este aproape de egalare, însă mingea trimisă cu capul trece puțin pe lângă poarta adversă (`56). Așteptarea gazdelor nu a durat însă mult, iar salvarea a venit în scurt timp de la, cine altul, decât liderul din vestiar, Camora. Portughezul culege o minge respinsă de fundașii lui Hagi, și-o așează pe piciorul stâng și trage cu sete la colțul lung al lui Cojocaru care, deși atinge balonul, este nevoit s-o scoată din plasă (`57).


Minune în Gruia, CFR chiar joacă fotbal! Același Costache calibrează mai bine lovitura de cap, însă mingea este reținută de portarul Viitorului (`61). Ca un prădător care simte miros de sânge, elevii lui Petrescu încep să pună presiune la poarta adversă, iar rezultatul apare imediat. Omrani este busculat de Ghiță, Culio își asumă responsabilitatea și, cu mari emoții ce-i drept, transformă lovitura de pedeapsă (`67). Omrani este aproape de desprindere apoi, însă îl ia la țintă pe Țîru după o minge așezată cu capul de Djokovic (`71). Peste doar câteva minute, Bordeianu centrează impecabil, Vinicius scapă de marcaj, se înalță hotărât și împinge balonul în poartă cu o lovitură simplă de cap (`74).

La 3-1, spectatorii cântă deja „campionii, campionii!”, Dan Petrescu mută defensiv și trage cortina peste spectacolul din Gruia. Fără ocazii notabile în afara unui șut năprasnic din lovitură liberă al nou-intratului Moutinho (`88), Viitorul termină în genunchi o partidă pe care o avea în mână la pauză. Din nou la cinci puncte de principala urmăritoare, FCSB, CFR Cluj mai poate rata doar printr-o minune al doilea titlu consecutiv!


CFR Cluj 3-1 Viitorul Constanța (0-1)

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu
Spectatori: 7.500
Marcatori: Camora 57, Culio 67 pen., Vinicius 74 / Rivaldinho 14
Cartonașe galbene: / Țîru 6, Băluță 17, Drăguș 19, Houri 77
Arbitri: Sebastian Colțescu - Ovidiu Artene, Adrian Popescu - Robert Dumitru
Observatori: Octavian Goga, Adrian Vidan

CFR 1907 Cluj (4-3-3)
G. Arlauskis - M. Camora (cpt.), K. Boli, P. Vinicius, Cr. Manea - J. Culio, M. Bordeianu, D. Djokovic (A. Mureșan 82) - V. Costache (A. Păun 64), B. Omrani, C. Deac (T. Moutinho 84) Antrenor: Dan Petrescu


Viitorul Constanța (4-3-3)
V. Cojocaru - B. de Nooijer, V. Ghiță, B. Țîru, S. Mladen - I. Vînă (G. Ganea 70), T. Băluță, L. Houri - D. Drăguș (A. Ciobanu 46), Rivaldinho (V. Achim 63), I. Hagi (cpt.) Antrenor: Gheorghe Hagi

Ultimele Stiri
abonare newsletter