Sport

Cupa nu-i de nasul CFR-ului! „Feroviarii” au ratat calificarea în finală, Omrani a fost transportat de urgență la spital

Nevoită să marcheze cel puțin trei goluri – numărul total al reușitelor bifate de clujeni în cele cinci partide de la revenirea lui Dan Petrescu în Gruia – CFR Cluj nu a izbutit să întoarcă rezultatul din tur, 1-3, reușind doar o remiză spectaculoasă în revanșa cu Astra Giurgiu, 2-2.

Veștile proaste pentru „feroviari” au sosit încă dinaintea fluierului de start al bucureșteanului Marcel Bîrsan. Anunțat titular de Dan Petrescu după victoria cu Sepsi Sf. Gheorghe, 1-0, Cristi Bud s-a ales cu nasul spart după un duel banal cu un coleg la antrenamentul premergător partidei de la Giurgiu. Fără marcatorul din partida tur, „Bursucul” a mizat din nou pe Alex Ioniță, însă fostul rapidist a dezamăgit crunt, fiind schimbat după doar 35 de minute cu veteranul Cipri Deac.

Prima ocazie notabilă a vișiniilor a venit prin Mate Males, care și-a încercat norocul cu o execuție de la mare distanță (`25), fiind urmat imediat de atacantul astralilor, Jacques Zoua, cu un șut la colțul scurt (`25). Pe fondul unui joc anost al „feroviarilor”, băieții lui Costel Enache au „perforat” poarta lui Jesus Fernandez de două ori în doar trei minute. Mihai Butean a transformat excelent o lovitură liberă acordată după un fault imprudent al lui Males (`34), apoi Denis Alibec a fructificat fără probleme un penalty scos de Valentin Gheorghe la un fault clar al lui Andrei Mureșan (`37). Unica răbufnire de orgoliu a „vișiniilor” a venit spre sfârșitul primei reprize, Valentin Costache reducând din diferență cu un șut plasat la colțul lung al lui Lazar după o lansare ca la carte a lui Omrani (`42).


Omrani l-a urmat pe Bud la spital

Cu tânărul Cristi Manea în locul veteranului Camora, CFR Cluj a început bine repriza secundă, același Costache trecând pe lângă „dublă” după ce a încercat să repete faza de la golul său din prima parte (`47). Fără rezultate în atac, Dan Petrescu a scos ultimul as din mânecă, aruncându-l în luptă pe George Țucudean (`61). Prezența golgheterului Ligii 1 s-a făcut imediat simțită, vârful campioanei scoțând un penalty, irosit însă dezamăgitor de Ciprian Deac (`65). Cu toate acestea, după nici măcar un minut, Valentin Costache a reparat greșeala veteranului din Gruia, profitând de o intervenție eronată a lui Romario Pires (`66).

La 2-2, trupa lui Dan Petrescu a început să spere cu adevărat la calificare, punând presiune pe defensiva giurgiuveană. Omrani a cerut o lovitură de pedeapsă după o intervenție cu talpa a fundașilor adverși (`79), iar Mate Males l-a încercat din nou pe Lazar cu un șut din afara careului (`82). Fără ocazii clare, „feroviarii” au terminat în 10 și cu mari emoții partida de la malul Dunării, Billel Omrani fiind transportat de urgență cu ambulanța la spital după o ciocnire teribilă cu Erico da Silva (`90).


Astra Giurgiu tranșează cu brio duelul cu CFR Cluj și așteaptă câștigătoarea din cealaltă semifinală a Cupei, Viitorul Constanța – CSU Craiova (2-1 pentru trupa lui Hagi în tur).

„În această semifinală, CFR a fost net superioară, Astra a ajuns de cinci ori la poartă și a marcat de cinci ori. Când suntem pragmatici, câștigăm, când jucăm frumos, pierdem, trebuia să fim urâți și să câștigăm! [...] De când m-am întors în România, nu am primit niciun penalty, m-a supărat și arbitrajul! [...] Costache a jucat excelent, a marcat două goluri, mă bucur pentru el. [...] Uitați-vă cum joacă Astra cu noi și cum joacă Astra cu alte echipe!”Dan Petrescu, antrenor principal CFR Cluj


Astra Giurgiu 2–2 CFR 1907 Cluj (2-1) (în tur 3-1 pentru giurgiuveni)

Stadion: „Marin Anastasovici”, Giurgiu

Marcatori: Butean 34, Alibec 37 (pen.) / Costache 42, 66


Cartonașe galbene: - / Peteleu 16, Costache 35, Males 68

Arbitri: Marcel Bîrsan (București) – Florin Ciprian Danșa (Satu Mare), Daniel Mitruți (Craiova) – George Rădulescu (București)


Observatori: Vasile Bratu (Slobozia), Felix Grigore (București)

Astra Giurgiu (4-2-3-1)

D. Lazar – M. Butean, Erico da Silva, M. Cestor, R. Radunovic – N. Roşu (C. Biceanu 89), Romario Pires – V. Gheorghe (J. Begue 72), D. Alibec (cpt.), A. Llullaku – J. Zoua (C. Dima 75) Antrenor: Constantin Enache

CFR 1907 Cluj (4-2-3-1)

J. Fernandez – I. Peteleu, A. Mureşan, Á. Lang, M. Camora (cpt., Cr. Manea 46) – O. Hoban, M. Males – V. Costache, T. Moutinho (G. Țucudean 61), A. Ioniţă (C. Deac 35) – B. Omrani Antrenor: Dan Petrescu

Ultimele Stiri
abonare newsletter