Sport

Gino Iorgulescu vrea arbitraj video în Liga 1! Ce propunere a făcut șeful LPF

Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a anunțat că va cere Federației Române de Fotbal să trimită arbitri la specializare pentru introducerea sistemului VAR (n.r. video arbitraj).

Gino Iorgulescu a reacționat după ce mai multe echipe din Liga 1 s-au plâns în ultima perioadă de arbitrajele slabe de care au avut parte și influențarea unor rezultate finale. Șeful LPF a anunțat că va face demersurile necesare, astfel încât să fie introdus sistemului VAR în competiția internă.

"Suntem în discuţii cu partenerii noştri, dacă se poate ca în momentul în care se face producţia (n.r. - TV) să se realizeze şi sistemul VAR. Avem această preocupare. Primul pas pe care trebuie să-l facem este să trimitem o adresă către federaţie, în care să trimită deja arbitri la specializare ca să nu ne trezim că ajungem la concluzia că noi putem folosi VAR-ul şi să nu avem arbitri specializaţi. Noi suntem în discuţii, iar dânşii (n.r. - FRF) trebuie să se mişte în direcţia asta. Durează câteva luni să se specializeze arbitri pentru sistemul VAR", a declarat Iorgulescu.


Arbitrajul video a fost deja implementat în majoritatea campionatelor importante din Europa, dar și în Liga Campionilor. Ovidiu Hațegan, unul dintre cei mai bine cotați arbitri din lume, a ratat șansa de a conduce meciuri în sferturile Ligii Campionilor din cauza faptului că în România nu există video arbitraj. În plus, mai multe echipe din Liga 1 s-au plâns de maniera de arbitraj din actualul sezon și au cerut VAR.

Ultimele Stiri
abonare newsletter