Sport

U-Banca Transilvania Cluj a ratat calificarea în finala Cupei României

U-Banca Transilvania Cluj a ratat şansa de a juca finala Cupei României după o înfrângere suferită în faţa celor de la CSU CSM Oradea, 70-66.

Formaţia clujeană a făcut un meci modest din punct de vedere ofensiv, iar acest lucru s-a văzut în primul rând pe tabela de marcaj. Elevii lui Silvăşan au depăşit borna celor 20 de puncte abia în ultimul sfert, într-un joc în care scorul pe sferturi a fost următorul: 12-15, 22-13, 12-13, 24-25.

Orădenii s-au aflat la conducerea jocului pe aproape întreaga durată a meciului având de multe ori chiar şi la o diferenţă formată din două cifre. Orădenii conduceau cu 12 puncte şi la jumătatea sfertului patru, 62-50, însă câteva reuşite din partea lui Dykes şi Dorsey au făcut ca tabela să indice 68-66 cu câteva secunde înainte de final şi meciul părea că se joacă din nou. Watson a fost faultat imediat după repunere, a transformat ambele libere, iar meciul s-a încheiat 70-66 după un atac eşuat al clujenilor.


Kyndall Dykes a fost cel mai bun marcator al jocului cu 25 de puncte, însă a fost singurul jucător de la U-BT Cluj care a trecut de borna celor 10 puncte. Orădenii au lovit din toate părţile, iar Krish Richard (14 puncte), Michael Carter (10) şi Nikola Markovic (13) au fost oamenii cu cel mai bun aport ofensiv.

CSM Oradea va juca finala Cupei României împotriva celor de la CSU Sibiu, într-un meci programat pe 18 aprilie, în Sala Polivalentă din Cluj. Trupa sibiană a învins Dinamo, 82-78, în prima semifinală a zilei.

abonare newsletter