Sport

Emil Boc, șef de galerie la meciul Franța - România din semifinalele Fed Cup

Emil Boc va face deplasarea la Rouen pentru partida Franța – România din semifinalele Fed Cup, programată în week-end-ul următor, 20-21 aprilie.

 Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al României, a anunțat că România va avea o galerie impresionantă la Rouen, inclusiv primarul Clujului. Edilul a fost șef de galerie și la duelul din sferturile de finală cu reprezentativa Cehiei, la Ostrava, într-un meci câștigat de Halep și compania cu 3-2.

"Suntem pregătiţi, avem puţine emoţii şi sunt convins că vom avea de partea noastră foarte mulţi susţinători. În afară de cei tradiţionali de la Cluj, împreună cu dl Boc (Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, n. red.), care va fi acolo, ştiu că s-au vândut multe bilete şi a fost foarte mare interesul din partea suporterilor români'', a declarat Florin Segărceanu, înainte de zborul către Franţa.


Primarul Clujului a fost în centrul atenției la duelul cu Cehia, fiind înarmat cu o tobă, eșarfă și un tricou cu naționala României. Boc va fi lider de galerie și la duelul de la Rouen, fiind așteptat în primul rând al fanilor români din tribune.

Echipa națională a României pentru meciul cu Franța este compusă din Simona Halep (locul 2 WTA), Miahela Buzărnescu (30 WTA), Irina-Camelia Begu (83 WTA), Raluca Olaru (34 WTA la dublu), Monica Niculescu (46 WTA la dublu).


Franța le va avea pentru duelul din week-end pe Caroline Garcia (locul 21 WTA la simplu), Kristina Mladenovici (63 WTA la simplu, locul 3 WTA la dublu), Alize Cornet (54 WTA), Pauline Parmentier (53 WTA), dar și pe tânăra Fiona Ferro (locul 108), o jucătoare care a izbutit deja două semifinale la această vârstă.

Sâmbătă va avea loc primul duel dintre cele două reprezentative cu începere de la ora 14:00 urmând ca în cursul zilei de vineri să fie efectuată tragerea la sorți pentru stabilirea țintarului. Duminică, 21 aprilie, meciurile vor începe de la ora 13:00.


Partida dintre cele două formații se va disputa pe zgură indoor și va fi găzduită de Sala Kindarena din Rouen, capitala regiunii Normandia. Arena are o capacitate de 6.000 de locuri, iar Julien Benneteau, căpitanul nejucător al Franței, a anunțat că toate biletele au fost vândute.

Franța și România s-au întâlnit o singură dată în istorie, în 1976, în Grupa Mondială, într-un meci câștigat la vremea respectivă cu 3-0 de tricolore. Florența Mihai reușea să treacă de Nathalie Fuch, 7-6, 6-2, Virgina Ruzici o învingea pe Gail Lovera Benedetti, 6-2, 6-1, în timp  Ruzici/Mihai au adus victoria și la dublu cu 6-3, 2-6, 6-1.


Semifinala a doua din Fed Cup se dispută în Australia și va aduce față în față echipa de la Antipozi și reprezentativa din Belarus.

Etichete: fed cup emil boc
Ultimele Stiri
abonare newsletter