Sport

Ambiții mari în fotbalul mic pe final de sezon

Cu opt etape rămase până la finalul sezonului, formațiile clujene din Seria a V-a doresc să risipească orice emoție privind menținerea în Liga a 3-a. Toate cele patru echipe vor juca vineri, de la ora 17:00.

Ambiții mari în fotbalul mic pe final de sezon Ambiții mari în fotbalul mic pe final de sezon

Victorioasă la scor de neprezentare în etapa intermediară cu juniorii de la MSE Târgu Mureș, 3-0, Sănătatea Cluj merge în acest weekend la Bistrița, pentru a da piept cu echipa care a înfrânt în runda trecută Avântul Reghin, 2-1. Succesul cu mureșenii, condamnați la retrogradare după ce au pierdut orice sprijin financiar, a ridicat moralul „virușilor verzi”, care pierduseră partidele anterioare, 0-1 cu FK Csíkszereda, apoi 0-2 cu Sticla Arieșul Turda. Aflată pe locul patru, cu 40 de puncte, trupa pregătită de Kis Csaba și ex-gloriosul Dan Matei este lipsită de grijile retrogradării, meciul cu 1. FC Gloria contând doar pentru un loc cât mai bun în fruntea clasamentului.

Venită după două înfrângeri cu fruntașele clasamentului, 1-2 cu FK Csíkszereda și 1-3 cu liderul ACS Comuna Recea, echipa secundă a CFR-ului va avea un meci mai facil în etapa cu numărul 23, urmând să primească vizita formației similare a Gaz Metanului. Medieșenii sunt în subsolul tabelei, în timp ce „feroviarii mici” se află pe poziția a 6-a, cu 36 de puncte. Indiferent de rezultatul de vineri, clujenii vor rămâne pe aceeași poziție în clasament, însă trei puncte cu una dintre codașele clasamentului sunt la îndemâna „satelitului” campioanei.


Înfrântă în Harghita pe terenul „spaimei lui Dinamo”, 0-1, Sticla Arieșul Turda va juca din nou departe de „casă”, însă va avea un duel mult mai ușor decât în etapa intermediară. Elevii lui Constantin Olariu vor juca acum în Mureș, cu MSE Târgu Mureș. Pe locul 8, cu 32 de puncte, turdenii își pot securiza cu ușurință încă trei puncte împotriva juniorilor mureșeni.

Cea mai dificilă misiune dintre cele patru echipe clujene din eșalonul terț o au dejenii de la Unirea care, deși vor juca pe teren propriu, nu vor avea o viață ușoară cu Olimpic Cetate Râșnov. Momentan în afara nisipurilor mișcătoare (locul 10, 26 de puncte), Unirea Dej înfruntă echipa care le desparte pe Sănătatea și CFR Cluj II în clasament, având același număr de puncte ca „virușii verzi”, 40.

abonare newsletter