Sport

Bani mai mulți din bugetul local pentru „U” Cluj. Boc: „Susținem tot ceea ce înseamnă sportul clujean”

În acest an, Universitatea Cluj va primi mai mulți bani față de anul trecut. Primarul Emil Boc a declarat că sportul clujean este o prioritate pentru administrația locală.

Foto: Silviu Cristea Foto: Silviu Cristea

Invitat în cadrul unei emisiuni, Emil Boc a declarat că la 100 de ani de la înființarea Universității Cluj, se vor aloca cu 1 milion de lei mai mult pentru echipa de fotbal.

„Suntem pe drum în linie dreaptă. Bugetul îl avem în 15 aprilie, unde avem și bani pentru Universitatea Cluj. Sunt 3 milioane de lei, cu 1 milion mai mult față de anul trecut. Altfel spus, încercăm cu resursele financiare pe care le avem să prioritizăm, iar în cadrul sportului a fost o poziție unanimă ca Universitatea Cluj să beneficieze de un sprijin suplimentar anul acest, tocmai pentru a susține efortul de promovare în Liga Națională. Am încredere în echipa Universității că acest lucru va fi posibil, după cum, repet, m-aș bucura enorm ca CFR să câștige titlul și să avem reușite sportive de excepție. Și celelalte cluburi vor beneficia de susținere financiară din partea Primăriei pe componenta susținerii sportului de masă. Pentru că suntem la 100 de ani de Universitate la Cluj-Napoca. Fiindcă acest brand uriaș al orașului a rezistat în cele mai grele vremuri, cu atât mai mult trebuie susținut și acum”.


De asemenea, primarul municipiului a adăugat că reprezentanții locali sunt preocupați de tot ceea ce înseamna sportul în Cluj-Napoca.

„Susținem tot ceea ce înseamnă sportul clujean, de la cupa liceelor la fotbal, la baschet cu Liga MBA pe care o organizează la Cluj, handbal, tenis de masă, tenis de câmp. Toate sporturile sunt încurajate pentru că trebuie să facem tot ce e posibil pentru a-i scoate pe copiii noștri din casă, să îi luăm din fața calculatorului, să nu stea mai mult decât e nevoie și să diminuăm procentul de obezitate în rândul tinerilor”, a explicat Emil Boc.

abonare newsletter