Sport

1-0, Dan Petrescu a revenit :) Seară înghețată în Gruia

Reușita lui Mihai Bordeianu aduce trei puncte importante în curtea campioanei în cursa pentru cel de-al doilea titlu consecutiv.

Lideri în Liga 1, nu și în tribune! Alungați de frigul lăsat în seara târzie la care s-a disputat jocul, fanii campioanei nu s-au înghesuit la partida cu Astra, prima de la revenirea lui Dan Petrescu pe banca "feroviarilor". Frigul sau modul în care sunt tratați antrenorii de conducerea echipei? Mult mai puțini ca în alte dăți, membrii galeriei vișiniilor i-au scandat mai întâi numele secundului Alin Minteuan, semn clar că nu au digerat prea ușor schimbarea interimarului cu cinci victorii în cinci partide la cârma campioanei.

Ghinion și pentru puținii fani care au răbdat totuși frigul lăsat în Gruia. În afară de câteva incursiuni marca Adiță Păun în banda stângă de atac, jocul nu i-a încălzit cu nimic pe suporteri, care au asistat la o primă repriză mult sub nivelul unui meci de primă ligă. În lipsă de ocazii clare, fără a pune la socoteală puținele încercări timide, cele două formații s-au anulat reciproc, sacrificând spectacolul.


O schimbare inspirată

Debutul părții secunde nu anunța nimic nou pe teren, însă jocul părea să se încline, totuși, în favoarea gazdelor. Semnalul de alarmă l-a tras Moutinho, intrat în locul lui Ioniță, inexistent în prima repriză. Portughezul a ratat șansa deschiderii scorului dintr-o poziție ideală după o incursiune a lui Deac (`57). A recuperat însă apoi o minge care, după o încercare blocată de fundașii astrali, a ajuns la Bordeianu, mijlocașul ceferist spălându-și păcatele după câteva intervenții modeste cu un șut năprasnic, din prima, la firul ierbii (`60).

A fost golul care a animat, în sfârșit, partida, încercările "feroviarilor" la poarta lui Lazăr înmulțindu-se vizibil. S-au trezit din amorțeală și astralii, fără șanse concretizate însă în careul lui Arlauskis, lituanianul având "liber" în această seară. S-a agitat în schimb Dan Petrescu, care revine pe banca "frânarilor" cu un rezultat care pare să devină scorul favorit în Gruia: 1-0. Al patrulea în ultimele șase partide oficiale.


Una peste alta, misiune îndeplinită pentru CFR Cluj, care ajunge la 36 de puncte în play-off-ul Ligii 1, cu 7 meciuri rămase de disputat. Băieții lui Petrescu așteaptă relaxați duelul în care FCSB și CSU Craiova se "vor mânca între ele".

CFR Cluj 1- Astra Giurgiu (0-0)

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu
Spectatori: 3.500
Marcatori: Bordeianu 60
Cartonașe galbene: Moutinho 90+1 / Llullaku 45
Arbitri: Radu Petrescu - Radu Ghinguleac, Mircea Grigoriu - Iulian Călin
Observatori: Dan Potcoianu, Zoltán Székely


CFR 1907 Cluj (4-3-3)
G. Arlauskis - M. Camora, K. Boli, P. Vinicius, Cr. Manea - D. Djokovici, M. Bordeianu, C. Deac - A. Păun (V. Costache 85), B. Omrani (Cr. Bud 88), A. Ioniță (T. Moutinho 45)
Antrenor: Dan Petrescu

Astra Giurgiu (4-4-1-1)
D. Lazăr - R. Radunovic (S. Balaure 85), R. Crișan, M. Cestor (E. da Silva 49), Cl. Belu - V. Gheorghe, Romario P., F. Mrzljak, M. Butean - N. Roșu (I. Biceanu 72) - A. Llullaku
Antrenor: Constantin Enache

Ultimele Stiri
abonare newsletter