Sport

Proiect clujean: Cele mai lungi şapte lacuri din România vor fi traversate înot, în premieră naţională

Primul lac care va fi traversat este cel de la Fântânele - Beliş, judeţul Cluj, în perioada 12 -14 iulie, care are o lungime de 14 km, urmând, tot în acest an, lacul clujean Drăgan, de 12 km.


"Proiectul 'Lake's Seven' este organizat în premieră în România şi constă în traversarea înot a celor mai lungi şapte lacuri din ţară, cu obiectivul de a conştientiza opinia publică asupra importanţei vitale a apei, astfel încât să fie menţinute curate, deoarece ne confruntăm cu o poluare masivă. Pe lângă caracterul sportiv, acesta se doreşte a fi un proiect social cu implicarea a cât mai multor voluntari, asociaţii, fundaţii şi companii care să adune PET-uri din lacuri şi de pe maluri, să facă o igienizare. Ne propunem, de asemenea, şi promovarea înotului în ape deschise. Distanţa totală a acestui ultramaraton de înot în cele şapte lacuri este de 273 de km şi sperăm să avem şi înotători din străinătate", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele asociaţiei care organizează evenimentul, Sport4You, Florin Tomoş.

"Proiectul nostru se va întinde pe patru ani, două traversări pe an. Vor mai avea loc traversări ale lacurilor Izvorul Muntelui, judeţul Neamţ, 35 km; Colibiţa, judeţul Bistriţa-Năsăud, 13 km; Vidraru, judeţul Argeş, 10,3 km; Stânca Costeşti, judeţul Botoşani, 70 de km, şi Porţile de Fier, judeţul Mehedinţi, 120 km", a menţionat Florin Tomoş.
Doritorii se pot înscrie online, iar înotătorii vor putea să folosească orice stil de înot în cele două categorii, masculin şi feminin.
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter