Sport

Fotbal în deplasare! Echipele clujene joacă departe de „casă” în acest weekend

Dueluri tari pentru grupările de fotbal clujene, care sunt nevoite să lupte în deplasare pentru punctele puse în joc în acest sfârșit de săptămână.

După patru victorii la rând în primele patru partide de la venirea lui Minteuan pe banca tehnică – trei împotriva lui Sepsi Sfântu Gheorghe – CFR Cluj merge în fieful Viitorului, echipă aflată pe val după ce a înfrânt FCSB. Calificarea in extremis în play-off, dar și victoria de pe Arena Națională, scor 2-1, le-a dat aripi puștilor lui Hagi, care vor să profite de forma bună din ultimul timp, încercând să smulgă puncte de la liderul Ligii 1.

Fără absenți din pricine medicale și cu un apetit ofensiv ridicat, lotul pregătit de Alin Minteuan merge la Ovidiu cu gândul doar la victorie, pentru a păstra distanța față de principalele urmăritoare, CSU Craiova și FCSB. „Toată echipa lor a făcut un meci bun (n.red. cu FCSB), nu poți să spui că doar Ianis Hagi a jucat minunat. E adevărat, e un jucător valoros, cu calitate, dar și ceilalți l-au ajutat. Nu mă întrebați de Cipri Deac? E senzațional la vârsta lui, un jucător fantastic, nu mai vorbesc de George (n.red. Țucudean)!”, și-a lăudat jucătorii tehnicianul campioanei, la conferința de presă premergătoare partidei cu Viitorul. Meciul se joacă sâmbătă, de la ora 20:30 și va putea fi urmărit pe Digi Sport 1, Look Plus și Telekom Sport 1.


”U” Cluj dă piept cu Bratu&Co.

Nu are parte de o misiune facilă nici gruparea pregătită de Bogdan Lobonț, care merge la Bacău pentru duelul cu Aerostar. Dacă în tur „studenții” au avut emoții cu echipa care, la acel moment, avea un singur punct după 5 etape, scor 3-2, misiunea Universității pare mult mai grea acum. Venirea ex-dinamovistului Florin Bratu la cârma băcăuanilor a revigorat echipa, ultimul rezultat fiind o victorie la Timișoara, 2-1, împotriva celor de la ASU Poli. ”U” Cluj este pe locul secund în Liga a 2-a, cu 53 de puncte, la doar două lungimi distanță de liderul Sportul Snagov.

Ambițiile sunt mari în curtea „șepcilor roșii”, care nu își permit niciun pas greșit în lupta pentru promovare, tocmai în anul Centenarului. Meciul se dispută sâmbătă, de la ora 15:00 și va putea fi urmărit pe DigiSport 1, Telekom Sport 1 și Look TV.


„Sănătoși” în Liga a 3-a

Singurul meci de fotbal care se joacă la Cluj-Napoca în acest week-end este un duel „local”, între echipa secundă a campioanei și Unirea Dej. „Ceferiștii” mici sunt pe locul 4 în clasamentul Seriei a V-a, cu 33 de puncte, la 7 lungimi distanță de liderul ACS Comuna Recea. De partea cealaltă, dejenii au nevoie disperată de puncte, fiind în zona „fierbinte” a seriei, cu 16 puncte, la doar un punct de primul loc retrogradabil. Partida va avea loc vineri, la Baza Sportivă CMC, de la ora 15:00.

Tot 33 de puncte are și Sănătatea Cluj, echipă care visează să continue seria victoriilor. După 1-3 cu Gaz Metan Mediaș II, 0-1 cu AFC Hărman și 2-0 cu Unirea Tășnad, trupa lui Kis Csaba și Dan Matei dorește să lege a patra victorie consecutivă pentru a mări distanța față de principala urmăritoare, Olimpic Cetate Râșnov, adversara de sâmbătă. Tot în deplasare și tot cu vecina de clasament joacă și turdenii de la Sticla Arieșul care, deși nu pot fi depășiți în clasament de Unirea Tășnad (25 de puncte pentru Sticla, 21 pentru adversarii de sâmbătă), au în plan să risipească orice emoție privind menținerea în Liga a 3-a.

abonare newsletter