Sport

Unicul Minteuan, „copilul CFR-ului”! Record inedit bifat de fostul mijlocaș pe banca campioanei

Deși a fost numit în funcție doar ca o soluție provizorie după demiterea portughezului António Conceição, fostul tehnician al echipei secunde a campioanei a bifat o performanță unică la cârma CFR-ului.

Fostul mijlocaș este singurul antrenor din istoria „feroviarilor” care izbutește patru victorii în primele patru meciuri pe banca CFR-ului! Cu toate că la cârma vișiniilor s-au aflat antrenori cu greutate în fotbalul românesc, precum Ioan Andone, Mircea Rednic, Sorin Cârțu, Dorinel Munteanu sau Dan Petrescu, niciunul nu a reușit să lege patru victorii în primele patru confruntări, potrivit cifrelor adunate de Gazeta Sporturilor. Nici în cele 15 sezoane consecutive de la promovarea istorică din 2004, nici în cele 9 sezoane bifate de „feroviari” în anii `40 și `70.

Cu siguranță, performanța bifată de „copilul CFR-ului”, așa cum se autoproclamă Minteuan, este cu atât mai inedită, cu cât trei dintre aceste victorii, pe lângă succesul cu Politehnica Iași (1-0), au venit împotriva aceluiași adversar: Sepsi Sfântu Gheorghe. 1-0 în Cupa României, 1-0 în ultimul meci al sezonului regulat și 3-1 în primul meci din play-off-ul Ligii 1 au fost rezultatele înregistrate în numai 11 zile împotriva nefericiților covăsneni.


O carieră dedicată CFR-ului

Născut la Cluj-Napoca, Alin Minteuan a debutat în fotbal în 1993, la doar 17 ani, în tricoul CFR-ului. După 4 ani, în 1997, a plecat în curtea marei rivale locale, jucând un singur sezon pentru Universitatea Cluj. A urmat o aventură scurtă la Rapid București, apoi prima experiență în fieful lui Jean Pădureanu, la Gloria Bistrița. După câțiva ani petrecuți pe ruta Bistrița-Israel, Minteuan s-a întors „acasă”, în 2005, jucând pentru CFR Cluj până în 2008, ultimul an din cariera de profesionist. A ratat participarea istorică a „feroviarilor” în grupele UEFA Champions League din pricina unei accidentări, accidentare care a coincis cu ghetele agățate în cui în ianuarie 2009. Atunci a devenit „secundul” cehului Dušan Uhrin Jr. – prima aventură din cariera de antrenor.

Deși a fost, pe rând, mâna dreaptă a lui Dušan Uhrin Jr., António Conceição, Andrea Mandorlini, Sorin Cârțu, Jorge Costa sau Vasile Miriuță, Minteuan nu se află la prima experiență nici pe postul de antrenor principal. În sezonul 2010-2011, început cu Sorin Cârțu pe banca tehnică, fostul mijlocaș a preluat echipa după plecarea lui „Sorinaccio”, în etapa a 17-a, ducând până la final sezonul dezastruos al CFR-ului, care a terminat pe locul 10, deși sezonul anterior bifase cel de-al doilea titlu din istoria clubului. Acum, aflat din nou în postura de „soluție de avarie”, Minteuan poate conduce „feroviarii” la titlul cu numărul 5 din palmaresul grupării din Gruia, al doilea consecutiv.


Minteuan nu are experiență ca antrenor, dar ar fi capabil să ducă CFR la titlu. Are avantajul că știe foarte bine echipa, clubul, jucătorii. În plus, îl ajută enorm că are fotbaliști extrem de experimentați, valoroși care evoluează constant bine!” – Ioan Andone, fost antrenor CFR Cluj, dublu campion cu „feroviarii”

Ultimele Stiri
abonare newsletter