Sport

Minteuan, victorii pe linie la cârma CFR-ului. Execuția lui Țucudean: „Este poate cel mai rapid gol din istoria CFR-ului!”

Patru din patru! Alin Minteuan are procentaj maxim de victorii după preluarea băncii tehnice a „feroviarilor”. Ultimele trei au venit împotriva aceluiași adversar – Sepsi Sfântu Gheorghe.

Deși a fost numit doar antrenor interimar în staff-ul campioanei, fostul mijlocaș se descurcă excelent în noua postură. După un start greoi, cu o victorie la limită, venită în prelungirile partidei de la Iași, Minteuan&Co. au reușit performanța să învingă covăsnenii de la Sepsi de trei ori în doar 11 zile. În ultimul succes, venit sâmbătă seară, în Gruia, în primul meci din play-off, vișinii și-au recăpătat apetitul ofensiv, marcând trei goluri – atâtea câte au bifat în total în cele trei partide de la venirea pe bancă a lui Minteuan. Ultima oară când „feroviarii” au marcat trei goluri într-un meci oficial a fost în victoria la scor de neprezentare de la București împotriva lui Dinamo, la începutul lunii decembrie.

„Super, este extraordinar! Cred că mai corect ar fi jucătorii și Minteuan, victorii pe linie, pentru că este meritul lor în primul rând. Suntem sus, ne bucurăm, sperăm să o ținem tot așa”, a declarat antrenorul CFR-ului, la conferința de presă după fluierul final al confruntării cu Sepsi, 3-1 în Gruia.


Cel mai rapid gol din istoria CFR-ului?

Nici nu s-au încălzit bine oaspeții, iar scorul era deja 1-0 în favoarea CFR-ului, după un gol-fulger reușit de golgheterul Țucudean. Ajuns la borna 17 în acest sezon de Liga 1, vârful de 27 de ani a marcat cel mai rapid gol al sezonului, în secunda 20 a confruntării cu Sepsi, cu o execuție spectaculoasă de mare finețe. De altfel, Țucudean a bifat un alt record greu de egalat în Liga 1: este singurul jucător care a reușit să marcheze în fiecare ediție de play-off de când a fost implementat noul sistem. Atacantul a marcat pentru trei echipe: ASA Târgu-Mureș, Viitorul și CFR Cluj.

„Probabil este cel mai rapid gol din istoria CFR-ului! O execuție fantastică, îl felicit pe George pentru această execuție. Nu a fost nimic întâmplător, am exersat acea fază, ne-a ieșit cum trebuia”, a comentat Minteuan golul fabulos al vârfului său.


În pofida procentajului maxim de victorii, postul lui Minteuan rămâne în continuare „în aer”. Din sursele ProSport, conducerea campioanei nu a renunțat la ideea revenirii lui Dan Petrescu în Gruia. „Mereu există o șansă ca el să se întoarcă. În China mai are contract un an de zile. Pot vorbi doar despre prezent, dar aș fi ipocrit să spun că nu poate veni în viitor”, a declarat Bogdan Mara, directorul sportiv al CFR-ului.

În urma victoriei de sâmbătă, CFR Cluj și-a consolidat poziția de lider în clasamentul play-off-ului (30 de puncte). Momentan, „feroviarii” sunt la cinci puncte distanță de principala urmăritoare, FCSB, care primește vizita constănțenilor de la Viitorul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter