Sport

„U” Cluj a învins Poli Timișoara și a urcat pe locul 3 în clasament

Ultimul meci al etapei cu numărul 21 din Liga 2 a fost câştigat de U Cluj, pe teren propriu, scor 1-0. Singurul gol al partidei a fost marcat în a doua repriză, minutul 53 mai exact, de către fostul dinamovist, Mircea Axente.

Primele situații ale partidei le-au aparținut oaspeților, Ignea a reluat în blocajul unui fundaș (5), Manea a reluat din afara careului puțin pe lângă poarta lui Dur- Bozoancă (6), iar Plămadă l-a luat la țintă pe portarul Universității un minut mai târziu.

“Studenții” au avut o tentativă de ocazie la reluarea lui Gavra de pe stânga, dar Morariu a respins în lateral (9). În minutul 15 al meciului, Poli a avut o oportunitate de a deschide scorul după o bâlbâială în defensiva Clujului, dar reluarea din foarfecă a lui Plămadă lovește bara din stânga, mingea ajunge la Mera, dar arbitrul a dictat ofsaid, deși timișorenii au cerut penalty.


“U” a scăpat pe contraatac după o lovitură liberă a oaspeților, mingea a ajuns la Gavra pe partea stângă, a pătruns periculos în careu, dar reluarea sa a fost în blocajul unui adversar, mingea i-a revenit și și-a încercat din nou norocul, iar de această dată a obținut un corner (42). Prima parte a fost una echilibrată, săracă în ocazii notabile și încheiată nedecis.

Ieșită mult mai motivată de la vestiare, trupa lui Lobonț a reușit deschiderea scorului la prima situație periculoasă la poarta lui Poli, în minutul 53, printr-o execuție a lui Mircea Axente, în urma unei faze venite dintr-o centrare înaltă din dreapta la bara a doua, de unde Taub a reluat cu capul în centru, iar atacantul alb-negrilor a venit bine fără marcaj la 7 metri și a înscris cu latul în dreapta portarului.


“U” ar fi putut primi un penalty în minutul 57, Axente fiind ținut în careu de Mera, dar “centralul” a lăsat jocul să continue, mingea a sărit la Florescu, care a reluat slab pe jos. Ocazie importantă pentru Poli la șutul din stânga al lui Manea, la care Dur-Bozoancă a respins în față spre un adversar, dar Abrudan a fost la post și a respins (70).

Universitatea nu a mai avut sorți de izbândă în atac și nu a mai reușit să își creeze vreo situașie notabilă, iar meciul s-a încheiat 1-0, o victorie la limită, dar totuși trei puncte importante în economia promovării, care îi menține pe alb-negri în lupta pentru accederea în prima ligă.


Victoria Universității Cluj a venit, însă, într-o zi tristă pentru fanii clubului clujean. Radu Ţenter, fiul antrenorului de baschet Marcel Ţenter şi un membru cunoscut al Peluzei „Şepcile Roşii”, se află în moarte cerebrală, după ce a fost implicat într-un accident de circulaţie duminică seara.

În urma acestui rezultat, „U” Cluj urcă pe locul trei, la egalitate de puncte, 50, cu Chindia Târgovişte, care este pe patru. Clujenii sunt la doar două puncte de liderul ligii secunde, Sportul Snagov. ASU Poli este pe poziţia a 12-a, cu 26 de puncte acumulate în 23 de etape.


Echipele de start:
„U” Cluj: Dur Bozoancă – I. Ursu, Abrudan, Berci – Căpuşă (Hațiegan, min. 81), Gab. Giurgiu, G. Florescu, Taub – Axente, Gavra (Al. Coman, min. 83), Goga (cpt.)
Rezerve: Iul. Dinu – Andr. Cordoş, Al. Coman, Twumasi, Haţiegan, N. Janos, Nic. Pîrvulescu
Antrenor: Bogdan Lobonţ

ASU Poli: Morariu – C. Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, Cojocaru – Bg. Vasile, Dros – A. Manea, Ignea (Trif, min. 87), Schieb (Bedea, min. 65) – I. Plămadă (M. Ene, min. 73)
Rezerve: D. Munteanu – Motreanu, F. Trif, Bedea, Vidrăşan, Mih. Ene, Cr. Ene
Antrenor: Cosmin Petruescu


Clasamentul Ligii a 2-a:
1. Sportul Snagov 52
2. Academica Clinceni 51
3. ”U” Cluj 50
4. Chindia Târgoviște 50
5. Petrolul Ploiești 49
6. FC Argeş Pitești 41
7. CS Mioveni 38
8. UTA Arad 32
9. Energeticianul 30
10. Pandurii Tg. Jiu 29
11. Ripensia Timișoara 28
12. Politehnica Timișoara 26
13. Luceafărul Oradea 25
14. Metaloglobus 25
15. Daco-Getica București 24
16. Aerostar Bacău 23
17. CS Balotești 22
18. Farul Constanţa 20
19. Poli Timișoara 14
20. Dacia Unirea Brăila 12

Ultimele Stiri
abonare newsletter