Sport

Fără pas greșit! "U" Cluj, obligată la victorie cu ASU Poli. Lobonț îi așteaptă pe fani la stadion

După debutul cu dreptul în 2019, 2-0 la Petroșani, împotriva Energeticianului, Universitatea Cluj primește vizita timișorenilor de la ASU Politehnica, în primul meci oficial din acest an ce urmează să fie disputat „acasă”.

La aproape trei luni de la debutul în antrenorat al lui Bogdan Lobonț, încununat cu un succes esențial pe Cluj Arena, 3-1 în compania Chindiei Târgoviște, „șepcile roșii” revin la Cluj-Napoca pentru duelul cu cea mai iubită dintre cele trei echipe timișorene, ASU Poli. Deși la prima vedere pare un meci facil, violeții fiind resemnați cu faptul că trebuie să amâne gândul promovării până cel puțin sezonul viitor, „studenții” sunt presați atât de evoluția contracandidatelor, cât și de rezultatul din tur. În meciul anterior, bănățenii s-au impus la limită, scor 1-0, pe Stadionul „Dan Păltinișanu”, în fața a circa 1.500 de spectatori, gol marcat de Gelu Velici (5), plecat între timp la Cigánd SE, în Liga a 3-a din Ungaria.

Se întorc foștii "U"-iști

Întărită cu atacanții Mircea Axente (ex-Dinamo București) și János Norbert (format la "U"), respectiv mijlocașii ofensivi Nicolae Pîrvulescu (ex-Pandurii Târgu-Jiu), Ionuț Ursu (ex-Sepsi Sf. Gheorghe), respectiv Victor Dican (internațional U18), Universitatea va înfrunta doi dintre fotbaliștii la care a renunțat în pauza competițională. Adus în iarna trecută sub formă de împrumut de la Viitorul lui Hagi, Cristian Ene a pus umărul la promovarea „studenților” în eșalonul secund, însă forma sa din noul sezon i-a nemulțumit pe membrii staff-ului tehnic. Cu un singur gol marcat în 12 partide, aventura fostului internațional U19 la Universitatea a luat sfârșit, fiind împrumutat de Viitorul la ASU Poli, echipă cu care revine luni pe Cluj Arena, de data asta din postura de adversar.


Tot în tricoul violet revine la Cluj și Octavian Ursu, 24 de ani, unul dintre cei mai apreciați fotbaliști de către fanii „șepcilor roșii”. Cedarea sa sub formă de împrumut până la finalul campionatului i-a nemulțumit pe suporterii clujeni, mai ales că atacantul trecut pe la Mioveni, Târgu Mureș și Satu Mare a bifat 5 reușite în 13 partide în prima parte a sezonului. Ursu speră să revină la forma dinaintea accidentării suferite anul trecut, începând chiar împotriva „studenților”. „Mă bucur că am ajuns la Politehnica. Din punctul meu de vedere e un pas înainte, chiar dacă la prima impresie nu pare. Am fost accidentat o perioadă bună de timp. Am nevoie de meciuri să joc şi să-mi recapăt forma din turul campionatului. Am crescut la U Cluj, sunt de 11 ani la acest club. A fost decizia conducerii şi mă bucur că fanii mă regretă”, a declarat jucătorul, la conferința de presă premergătoare partidei de luni.

Lobonț cheamă fanii la meci

După ce managerul oficial al Universității, Ioan Ovidiu Sabău a recunoscut că, în pofida victoriei cu Energeticianul, „studenții” nu au impresionat, Bogdan Lobonț a declarat că își dorește cel de-al treilea succes pe banca clujenilor. Cheia victoriei sunt fanii, susține „Pisica”, care îi îndeamnă pe suporterii „șepcilor roșii” să vină la stadion pentru a-și susține favoriții.


„Ce le pot spune fanilor e că vom încerca să câștigăm fiecare meci, că vom da totul pentru victorie. Ei au fost mereu lângă echipă, sezonul acesta au însoțit-o la Constanța, Pitești, Târgoviște, merg peste tot după Universitatea. Pe de altă parte, vin constant câte 3.000-4.000 la meciurile de acasă, iar asta este o cifră foarte bună, pe care nu o vezi, cu mici excepții, nici la partidele din Liga 1. Să nu uităm că au rămas lângă "U" și în Liga a IV-a. Voi credeți că alții făceau același lucru? Eu zic că nu. E extraordinar să ai în spate asemenea fani!”, îi laudă „Lobby” pe fanii "U" Cluj, în cel mai recent număr al revistei Tempo U!.

Liderii clasamentului, fără pas greșit

Etapa cu numărul 23 a fost cu noroc pentru echipele care râvnesc după promovare. „Balul” a fost deschis de Chindia Târgoviște, băieții lui Viorel Moldovan câștigând la limită, 1-0, în Trivale, în fața Argeșului. De asemenea, Academica Clinceni nu a avut emoții prea mari pe terenul „lanternei roșii” Dacia Unirea Brăila, pe care a răpus-o cu un 2-0 sec. Un meci puțin mai greu a avut Sportul Snagov la Constanța, însă în final a învins Farul cu 2-1, împingând din nou „marinarii” în zona „roșie” a ligii secunde.


Deși are doar trei înfrângeri și cinci remize în cele 22 de runde scurse, Universitatea Cluj este practic obligată să învingă ASU Politehnica și să bifeze victoria cu numărul 15 din acest sezon pentru a menține contactul cu podiumul Ligii a 2-a. În acest moment, cu cele 47 de puncte acumulate, „studenții” sunt la cinci lungimi distanță de liderul Sportul Snagov (52 p) și la patru de Academica Clinceni (51 p). În schimb, o victorie cu trupa pregătită de Cosmin Petruescu ar plasa Universitatea în fața Chindiei Târgoviște (50 p, golaveraj mai slab). Meciul dintre "U" Cluj și ASU Politehnica se joacă luni, pe Cluj Arena, de la ora 17:30.

abonare newsletter