Sport

Una caldă, alta rece! Cele patru echipe clujene din Liga a 3-a au încheiat etapa cu rezultate mixte

Revenite pe teren după o pauză lungă de iarnă, grupările clujene din eșalonul terț și-au împărțit victoriile și înfrângerile: două bucăți din fiecare.

Deși avea în față poate cea mai facilă adversară, Sticla Arieșul Turda s-a împiedicat pe terenul „lanternei roșii” Gaz Metan Mediaș II, pierzând cu 0-2. Hăjmășan, cu un șut superb de la distanță, plasat direct în vinclul porții apărate de Pop, respectiv autogolul lui Cocoară au adus victoria formației secunde a grupării din prima ligă, urmărită atent din tribună de fostul antrenor „feroviar” Edi Iordănescu. „A fost cel mai prost meci din acest sezon. Ne-au dominat la toate capitolele, fizic, tactic au jucat foarte bine, atitudine foarte bună. Trebuie să schimbăm ceva până la partida cu Hărman, pentru că altfel o luăm pe o pantă descendentă și lucrurile nu sunt în regulă”, a declarat, la finalul partidei, tehnicianul Sticlei Arieșul, Constantin Olariu, potrivit turdanews.net.

Etapa a 16-a a ligii terțe, prima din retur, a fost cu ghinion și pentru Unirea Dej. Deși au deschis scorul pe terenul de la Odorheiu Secuiesc încă din primul minut, dintr-un penalty transformat de Rareș Pintea, dejenii s-au împiedicat în prelungiri în fața vecinei de clasament. După o egalare venită rapid, în minutul 14, Unirea a revenit la conducerea partidei în minutul 66, prin reușita lui Florin Blaj. Cu toate că se îndreptau spre cea de-a treia victorie a sezonului, uniriștii au scăpat succesul printre degete, fiind răpuși de o „dublă” a lui Romaric Logon (71, 90+2) și întorcându-se cu traista goală de la Odorheiu Secuiesc, după ce au pierdut cu 3-2 o partidă în care au condus de două ori.


Clujenii, mai „sănătoși”

Dacă turdenii și dejenii au revenit în județ cu coada între picioare, ceva mai bine s-au descurcat echipele din Cluj-Napoca. Fără antrenor principal pe bancă, CFR Cluj II a repetat isprava din tur, învingând din nou FC Gloria Bistrița, cu un mic ajutor venit de la prima echipă a campioanei. După ce a deschis scorul în prelungirile primei reprize prin Paul Potra (45+1), echipa secundă a „feroviarilor” s-a văzut egalată rapid după reușita din minutul 55 a golgheterului bistrițean, veteranul Ovidiu Stoianof (ex-Universitatea Craiova). „Împrumutat” de la lotul principal, Claudiu Petrila a adus victoria clujenilor cu un gol marcat în minutul 83 al unei partide echilibrate, în urma căreia CFR Cluj II rămâne în „careul de ași” al Seriei a V-a din Liga a 3-a.

Tot cu o victorie a terminat etapa și Sănătatea Cluj, după ce a trecut cu brio testul deplasării dificile de la Hărman. Gruparea pregătită de Kis Csaba și Dan Matei a învins brașovenii la limită, scor 1-0, gol marcat în minutul 70 de Adrian Lupu. În urma victoriei esențiale, „virușii verzi” rămân pe locul 5 al clasamentului (30 de puncte), la 10 lungimi distanță de liderul ACS Comuna Recea, care a oferit scorul etapei. În fața unei echipe „groggy”, abandonată de sponsori și autorități, maramureșenii au spulberat MSE Târgu Mureș, scor 10-0, într-un meci în care până și fostul goalkeeper „feroviar” Alin Bota și-a trecut numele pe lista marcatorilor.

abonare newsletter