Sport

Doi jucători transferați la U-BT. Nana Foulland și Alhaji Mohammed vor evolua pentru echipa clujeană

Clubul U-BT Cluj-Napoca a ajuns la un acord cu americanul Nana Foulland care va evolua la clubul clujean.

În vârstă de 23 de ani, Foulland are 207 cm înălțime, 107 kilograme și evoluează pe postul de centru.

Foulland este absolvent al Liceului Catolic Berks din Reading, Pennsylvania. În colegiu a jucat baschet pentru Universitatea Bucknell, unde s-a remarcat încă din primul an. În 2017 a luat două titluri personale: Player of the Year (jucătorul anului) și Defensive Player of the Year (cel mai bun apărător) în Patriot League. A fost de două ori ales în prima echipă All-Patriot League în 2017 și 2018.


Foulland intră în componența echipei clujean după ce a mai jucat în acest sezon pentru israelienii de la Ironi Nahariya.

Antrenor principal al echipei U-BT Cluj-Napoca, Mihai Silvășan, a declarat că Nana Foulland va fi un plus pentru echipă mai ales pe apărare.
„Am decis să ne completăm lotul cu Nana Foulland, un jucător foarte util la recuperare și în apărare și cu foarte mare potențial în atac. E un jucător tânăr care joacă cu forte multă energie și muncește foarte mult la fiecare fază. Odată cu transferul lui, am definitivat lotul pentru ultima parte a sezonului. Îi urez succes și îmi doresc să ne ajute la îndeplinirea obiectivelor”, a declarat Mihai Silvășan.


Jucătorul Nana Foulland a afirmat că transferul la echipa clujeană este o oportunitate pentru el și că abia așteaptă să cunoască orașul.
„Sunt foarte încântat de oportunitatea de a juca pentru U-Banca Transilvania! Voi depune eforturi pentru a ajuta echipa să-și atingă obiectivele și să câștige campionatul. Mai mult, Cluj-Napoca pare un oraș frumos și abia aștept să ajung acolo”, a afirmat Nana Foulland.

Zilele acestea, U-BT Cluj-Napoca l-a mai transferat și pe jucătorul americano-ghanezul Alhaji Mohammed. În vârstă de 37 ani, Alhaji are 192 cm înălțime, 89 de kilograme și evoluează pe postul de guard.


El nu se află pentru prima dată în România. Fost campion al LNBM cu CSU Asesoft Ploiești, Mohammed a mai evoluat pentru BC Mureș Târgu Mureș. De-a lungul carierei, a mai jucat pentru: Matrixx Magix Nijmegen (Olanda), Paderborn Baskets 91 (Germania), Limoges CSP Elite (Franta-ProB), Limoges CSP Elite (Franta - ProB), CE CIP Lleida Basquetbol (Spain-LEB Gold), Al Kuwait SC (Kuweit-D1), Blancos de Rueda Valladolid (Spania-ACB), Sigal Prishtina (Kosovo).

În februarie 2017, Alhaji s-a alăturat lui Alba Fehervar, contribuind la câștigarea campionatului Ungariei și continuând și în sezonul 2017-2018.
Alhaji intră în componența echipei noastre după ce a mai jucat în acest sezon pentru ADA Blois, în cea de-a 2-a ligă al Franței.


Următorul meci pentru echipa U-BT Cluj-Napoca va avea loc marți, 5 martie, de la ora 19, pe teren propriu, împotriva formației CSU Sibiu.

Etichete: u-bt cluj
abonare newsletter