Sport

CFR Cluj s-a calificat în semifinalele Cupei României

CFR Cluj a învins la limită pe Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 1-0, și s-a calificat în semifinalele Cupei României. Unicul gol al partidei a fost înscris de Valentin Costache, care l-a executat pe Fejer cu un șut plasat, din interiorul careului.

CFR Cluj s-a calificat în semifinalele Cupei României la fotbal după ce a învins-o pe Sepsi OSK Sfântu Gheorghe cu scorul de 1-0 (0-0), miercuri seara, în deplasare, într-o partidă din sferturile de finală ale competiţiei.

Cvadrupla câştigătoare a Cupei României (2007/08, 2008/09, 2009/10, 2015/16) s-a impus prin golul marcat de Valentin Costache (60).


După o primă repriză echilibrată, în care ambele echipe și-au împărțit momentele de dominare, CFR a ieșit mai motivată de la cabine. Ciprian Deac a executat bine o lovitură liberă, mingea a ajuns la Omrani care a trimis cu capul, însă portarul Fejer s-a opus. După numai câteva minute, echipa noastră a dat lovitura prin Valentin Costache, cel care a reușit primul gol în acest sezon și al doilea în tricoul “alb-vișiniu”. Billel Omrani a profitat de o greșeală în apărarea gazdelor, i-a pasat tânărului mijlocaș, care a înscris cu un șut de la marginea careului de 16 metri. În minutul 78, Hadnagy a reușit o execuție spectaculoasă, însă parada portarului nostru Jesus Fernandez a fost pe măsură.

Oaspeţii au mai avut o ocazie clară de gol, prin Billel Omrani (50), în timp ce Sepsi a ratat prin Florin Ştefan (16), Attila Hadnagy (50, 90+4) şi Adrian Rus (90+3).


În careul de aşi al competiţiei s-au mai calificat FC Viitorul şi Astra Giurgiu. Ultima echipă va fi decisă în urma meciului AFK Csikszereda Miercurea Ciuc - Universitatea Craiova (Stadion Municipal - Miercurea Ciuc, 20:00), care va avea loc joi.

Echipa CFR Cluj va întâlni din nou pe Sepsi OSK, de data aceasta în ultima etapă a sezonului regulat, duminică, de la ora 20:00.


Echipele de start:
CFR Cluj: J. Fernandez - Peteleu, Lang, Mureşan, Camora - Deac, Hoban, Bordeianu - Al. Ioniţă, Omrani, Costache
Rezerve: Ad. Rus - Manea, Djokovic, Males, Moutinho, Petrila, Ţucudean

Sepsi: Fejer - Rudol, Jovanovic, Rus, Sato - Velev, Vasvari - Moura, D. Flores, Fl. Ştefan - Hamed
Rezerve: Niczuly, Hadnagy, Viera, Khamis, Karnitskiy, Mensah, C. Popescu

abonare newsletter