Sport

Emil Boc dezvăluie secretul prin care Cluj-Napoca a devenit capitala sportului românesc: „La început am fost criticat!”

În ultimii ani, Capitala a pierdut mult teren în fața Clujului pe plan sportiv, evenimentele sportive majore mutându-se în inima Transilvaniei.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a vorbit despre strategia care i-a adus orașului titlul de „oraș european al sportului”. Edilul mărturisește că, deși inițial a fost primit cu scepticism, planul său a dat roade.

„Am avut o strategie pe care am pus-o în practică încă de când am fost numit primar la Cluj. M-am gândit cum pot pune la punct Clujul şi iată că am reuşit. Am investit foarte multe milioane de euro în sala de acolo (n.red. Sala Polivalentă – BT Arena). La început am fost criticat, dar am reuşit să fac, împreună cu toţi de acolo, ceva frumos. Am investit, iar acum clujenii sunt bucuroşi că asemenea competiţii sunt găzduite aici. Naţionala de baschet, handbal, judo şi altele. Am fost alături de România şi atunci când au venit fetele de la Fed Cup”, a declarat Boc, la emisiunea ProSport Live.


„Sala din Cluj are o capacitate de 10.000 de locuri. Cea mai mare sală din România dispune şi de o parcare subterană, unde încap 443 de maşini. Sala a fost inaugurată oficial pe 27 octombrie 2014. Investiţia totală se ridică la 70 de milioane de lei. Lucrările au început în 2010”, menționează ProSport. Sursa citată menționează că, la circa 500 de metri de bijuteria Clujului, se află şi Sala Sporturilor „Horia Demian”, care are o capacitate de 2.525. „Dacă punem la socoteală şi stadionul Cluj Arena, cele trei construcţii formează un complex sportiv impresionant, mai ales pentru nivelul la care se află acum infrastructura din România. În Cluj-Napoca se mai află şi stadionul CFR-ului, arenă în care campioana României a investit masiv în trecut”, mai scrie ProSport.

Câștigător al titlului de „Oraș European al Sportului”, Cluj-Napoca se poate lăuda cu o listă lungă de evenimente sportive organizate în anul 2018. De la fotbal, handbal și baschet, până la cros, tenis sau chiar raliuri, premiul oferit de către ACES Europe (The European Capitals and Cities of Sport Federation) se dovedește a fi pe deplin meritat privind în urmă la zecile de evenimente sportive desfășurate de-a lungul anului trecut.

abonare newsletter