monitorulcj.ro Menu
Sport

”U” Cluj s-a calificat în optimile Cupei României

Șaisprezecimile Cupei României la handbal feminin au loc în perioada 12-18 februarie 2019. Universitatea Cluj s-a calificat în optimile Cupei României după ce a învis formația Știința București, scor 31-25 (20-10).

Echipa de handbal feminin Universitatea Cluj s-a calificat în șaisprezecimile Cupei României după ce a învins formația care evoluează în Divizia A, CSU Știința București.

Meciul s-a terminat cu victoria clujencelor, 31-25, după un joc în care s-au aflat mereu la conducere.


Partida din Sala Sporturilor din Chiajna a început excelent pentru clujence, care au înscris de trei ori consecutiv, fără să primească vreun gol. Universitatea a deschis scorul în Sala Chiajna și a preluat conducerea jocului treptat, la mijlocul primei reprizei conducând cu 10 goluri la finalul primei reprize.

În partea a doua a mecciului, handbalistele din București au arătat un joc mai bun, însă forma bună a ,,studentelor” a continuat, clujencele fiind mereu în avantaj de şase-şapte goluri.


Universitatea Cluj a câştigat meciul cu 31-25 şi s-a calificat în optimi, aceasta fiind şi prima victorie din 2019.

Cele mai bune marcatoare de la Universitatea Cluj au fost Senocico și Lazăr (ambele 6 goluri).


CSU Știința București este ocupanta locului secund din seria B a Diviziei A cu 54 de puncte, în timp ce Universitatea Cluj ocupă locul 12 cu șase puncte în Liga Națională.

Echipele calificate, până în acest moment, în optimile Cupei României sunt: HC Zălău, Gloria Bistriţa şi Universitatea Cluj. Celelalte meciuri din şaisprezecimi se vor disputa sâmbătă, duminică şi luni.


Universitatea va reveni la lupta pentru menținerea în Liga Florilor. Pentru clujence urmează duelul din deplasare, împotriva Gloriei Buzău.