monitorulcj.ro Menu
Sport

Șase modificări în echipa României pentru meciul cu Germania

Staff-ul tehnic al naţionalei României a operat şase modificări în echipa de start pentru meciul cu Germania, din Rugby Europe International Championship 2019, faţă de partida cu Georgia, informează site-ul Federaţiei Române de Rugby.

Pristăviţă şi Ţăruş sunt pilieri, în locul lui Lazăr şi Ursache, iar Căpăţînă, taloner, post ocupat de Turashvili în meciul trecut. Mijlocaş la grămadă va fi Florin Surugiu, iar în linia de treisferturi vor intra Ionuţ Dumitru, ca aripă, şi Vlăduţ Popa, centru. Ei le-au luat locul lui Valentin Calafeteanu, Nicolas Onuţu, respectiv Cătălin Fercu.
„Mergem să câştigăm, avem nevoie de victorie, trebuie să începem să câştigam. A fost o săptămână bună de antrenamente, primele zile au fost mai grele, pentru că am venit după meciul cu Georgia, care a fost un meci foarte fizic, greu şi rezultatul a fost şi el dezamăgitor. Majoritatea băieţilor nu au jucat din luna noiembrie şi le-a fost greu, mai ales în ceea ce priveşte recuperarea. Sper că sâmbătă să facem un meci bun şi să fim un pic mai rapizi în joc. O înfrângere este întotdeauna un eşec, indiferent cu cine joci, rămâne faptul că am avut o evoluţie bună în condiţiile în care suntem la un nou început de drum şi avem mult de muncit ca să punem lucrurile la punct”, a declarat Marius Tincu, antrenorul principal interimar al României.

Sâmbătă, la Cluj-Napoca, România a fost învinsă de Georgia cu scorul de 18-9, în meciul său de debut în Rugby Europe International Championship 2019.


În primul XV al României pentru meciul cu Germania, care va avea loc sâmbătă, de la ora 14:00, pe Stadionul Municipal din Botoşani, se află patru jucători care evoluează în Franţa, unul care evoluează în Anglia, doi de la CSM Bucureşti, patru de la CSA Steaua, trei de la Timişoara Saracens şi unul de la CSM Ştiinţa Baia Mare.

Etichete: germania romania rugby