monitorulcj.ro Menu
Sport

U-BT Cluj a învins campioana CSM Oradea, scor 73-71. Dykes a adus victoria clujenilor

Echipa de baschet masculin U-BT Cluj s-a impus, pe teren propriu, în fața rivalei CSM Oradea, cu scorul de 73-71, într-un meci din etapa a patra a Top 6.

Cel mai bun marcator al echipei clujene, Kyndall Dykes, a adus victoria clujenilor, în ultimele secunde, cu o aruncare de două puncte.

Partida disputată în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a început cu o primă angajare făcută de antrenorul echipei de fotbal a Universității Cluj, Bogdan Lobonț.


Meciul a fost unul oarecum echilibrat, dar în sfertul trei clujenii s-au distanţat la 12 puncte. Bihorenii au revenit în special datorită prestaţiilor lui Watson şi Richard. Dykes a reuşit aruncarea de două puncte câştigătoare cu şapte secunde înainte de final, iar U-BT Cluj a revenit din nou la un punct în spatele liderului CSU Sibiu în clasament.

La finalul partidei antrenorul principal a echipei U-BT Cluj, Mihai Silvășan, a declarat a fost un meci greu dar că este fericit de victorie, indiferent cum a venit.
„Un meci foarte greu, ne așteptam la asta căci ei veneau după două înfrângeri pe teren propriu, știam că au mentalitate de învingători. Sunt campionii en-titre în România și veneau să dea tot ce au mai bun în ei să câștige! Au jucători care pot face diferența și s-a văzut asta astăzi, Richard pe tot parcursul meciului și Watson în repriza a doua au luat jocul pe cont propriu și au reușit niște aruncări foarte grele. Pe de altă parte, mă bucur foarte mult pentru această victorie, nu contează cum am obținut-o, important e că am câștigat și în proporție mare suntem favoriți să rămânem pe unul dintre primele două locuri în clasament, ceea ce e important”, a declarat Mihai Silvășan.


În ceea ce privește următoarea perioadă, în care jucătorii vor avea pauză câteva săptămâni, a spus că speră ca în această perioadă să revină la lot și Marinoc și Kuti.
„Urmează o pauză în care vom strânge rândurile, căutăm un jucător, probabil îl vom găsi până la sfârșitul lunii februarie, îi așteptăm și pe jucătorii accidentați, mă refer la Marinov și Kuti, să revină în angrenajul echipei în așa fel încât să putem privi spre ultima parte a campionatului, unde practic se dau bătăliile cele mai grele. Mă refer la Cupa României și lupta pentru locul 1 în campionat în primă fază, după care Play-Off-ul. Vrem să fim sănătoși în această parte a campionatului și să arătăm sută la sută din capacitate”, a mai spus Silvășan.

Cei mai buni marcatori ai U-BT Cluj au fost: Dorsey (17 puncte, 6 assisturi), Dykes (19 puncte, 4 recuperări) și Washburn (13 puncte, 7 recuperări).


Clujenii vor reveni la lupta din Liga Națională, după pauza cauzată de meciul echipei naționale. În 2 martie, clujenii vor primi vizita marii rivale, CSU Sibiu.