Sport

CFR Cluj, FCSB și U Craiova au terminat amicalele fără înfrângere

Primele trei echipe clasate în Liga I la fotbal, CFR Cluj, FCSB şi Universitatea Craiova, au încheiat fără înfrângere partidele amicale din perioada de pregătire efectuată pauza competiţională de iarnă.

Dintre ocupantele podiumului, cele mai bune rezultate în meciurile de verificare le-a obţinut liderul şi totodată campioana en titre, CFR Cluj, cu 3 victorii şi un rezultat de egalitate, în timp ce FCSB a înregistrat 3 egaluri, iar Universitatea Craiova 2 victorii şi 2 egaluri.

Formaţia antrenată de Antonio Conceicao s-a pregătit în această perioadă în Turcia, la fel ca majoritatea grupărilor din România, iar în primul meci amical (16 ianuarie) a încheiat la egalitate, scor 0-0, în faţa echipei Vorskla Poltava, ocupanta locului 5 în campionatul Ucrainei. Au urmat însă trei partide în care CFR Cluj a reuşit să se impună după cum urmează: 18 ianuarie - 2-1 cu gruparea elveţiană FC Zurich (goluri Adrian Păun, Adam Lang), 22 ianuarie - 2-0 cu formaţia bulgară Ludogoreţ Razgrad (goluri Adam Lang, George Ganea) şi 4-2 cu echipa slovacă AS Trencin (goluri George Ţucudean, Billel Omrani, Ciprian Deac, Juan Culio).


Cu un nou antrenor la conducere în persoana lui Mihai Teja, FCSB nu a reuşit să câştige niciun amical disputat în 2019, dar nici nu a pierdut. Vicecampioana a înregistrat în stagiul de pregătire desfăşurat în Spania trei rezultate de egalitate. În meciul de debut al lui Mihai Teja, disputat la 17 ianuarie, FCSB a remizat, scor 0-0 cu FC Lucerna (Elveţia), pentru ca apoi să încheie 2-2, în 20 ianuarie, cu gruparea chineză Shanghai Shenhua (gol Florin Tănase, autogol Zhang Lu) şi 1-1, la 23 ianuarie, cu formaţia ucraineană Dinamo Kiev (gol Ioan Hora).

Universitatea Craiova a început stagiul de pregătire din Antalya cu o victorie în faţa formaţia turce de ligă secundă Adana Demirspor. Meciul disputat la 13 ianuarie s-a încheiat cu scorul de 2-1, golurile fiind marcate de Andrei Cristea, la primul său meci în tricoul alb-albastru, şi Valentin Mihăilă. În celelalte meciuri de verificare disputate în Turcia, formaţia condusă de Devis Mangia a câştigat la 19 ianuarie cu 3-0 în faşa grupării ucrainene Vorskla Poltava (goluri Alexandru Mitriţă, Elvir Koljic, Andrei Cristea) şi a încheiat la egalitate, cu acelaşi scor, 1-1, două meciuri amicale disputate la 25 ianuarie, ambele cu echipa Ferencaros din Ungaria. Golurile formaţiei oltene au fost înscrise de Lucian Buzan în prima partidă şi de Alexandru Mitriţă în cea de-a doua.


O altă echipă cu antrenor nou la început de an, Gaz Metan Mediaş, a obţinut 1 victorie, 2 egaluri şi 1 înfrângere în cantonamentul desfăşurat în Antalya. Antrenorul Edward Iordănescu a debutat pe banca formaţiei ardelene la 15 ianuarie cu un rezultat de egalitate, 0-0, în amicalul cu liderul campionatului maghiar de fotbal, Ferencvaros TC Budapesta. Ulterior, Gaz Metan Mediaş a mai înregistrat următoarele rezultate: 18 ianuarie - 0-3 cu Neftci Baku din Azerbaidjan, 21 ianuarie - 3-1 cu naţionala Under 23 a Uzbekistanului (goluri Yazalde Gomes, Ely Fernandes, Darius Olaru), 25 ianuarie - 1-1 cu FC Mariupol din Ucraina (gol Nasser Chamed).

Primul meci oficial al Ligii I în anul 2019 este programat, vineri, de la ora 17:00, în etapa a 22-a, şi le va opune pe Concordia Chiajna şi FC Botoşani. CFR Cluj va începe anul, pe teren propriu, cu meciul împotriva formației FC Hermannstadt. Acesta va avea loc sâmbătă, de la ora 20:00.


Programul etapei a 22-a:
Concordia Chiajna - FC Botoşani, 1 februarie (ora 17:00)
Gaz Metan Mediaş - Astra Giurgiu, 1 februarie (ora 20:00)
Dunărea Călăraşi - FCSB, 2 februarie (ora 14:00)
CFR Cluj - FC Hermannstadt, 2 februarie (ora 20:00)
FC Voluntari - Sepsi OSK Sf. Gheorghe, 3 februarie (ora 17:00)
FC Viitorul - Universitatea Craiova, 3 februarie (ora 20:00)
FC Dinamo - CSM Poli Iaşi, 4 februarie (ora 20:00)

Ultimele Stiri
abonare newsletter