monitorulcj.ro Menu
Sport

Cine se scoală de dimineață se uită la Simona Halep. Când va juca împotriva americancei Sofia Kenin

Meciul Simona Halep - Sofia Kenin, din turul 2 de la Australian Open a fost programat joi, pe Arena Rod Laver, după două partide de simplu, la feminin şi masculin.

Viktoria Kuzmova – Elina Svitolina şi Stan Wawrinka – Milos Raonic sunt partilele premergătoare duelului dintre Simona Halep şi Sofia Kenin. Potrivit organizatorilor, românca nu va intra pe teren mai devreme de 5:00 (ora României).

În primul tur, Halep a trecut de Kaia Kanepi, pe Margaret Court Arena, 6-7 (2), 6-4, 6-2, câştigând primele seturi în meci oficial după o secetă începută în august 2018.


La ultima conferință de presă, Simona Halep (27 de ani, 1 WTA) a vorbit despre relaţia pe care o are cu Darren Cahill.

Antrenorul australian îi stă aproape la primul Grand Slam al anului şi a anunţat că Darren i-a recomandat, deja, un alt tehnician.


Halep şi Cahill nu mai colaborează de la finalul anului 2018, dar strategul de la Antipozi nu a putut sta departe de jucătoarea noastră. Totuşi, o diferenţă se simte: "Ciudat şi dificil", a răspuns Simona, când a fost întrebată despre cum vede acum situaţia, când Cahill nu-i mai stă în lojă.

Ajutată de Cahill şi de Florin Segărceanu, Halep şi-a dat seama că lucrurile nu se întâmplă ca atunci când îl avea alături pe antrenorul australian, motiv pentru care a anunţat că după Australian Open va da startul căutărilor pentru un nou antrenor cu nume, având deja o propunere de la Darren Cahill.
„Însă e prin preajmă, mă mai ajută cu sfaturi şi a fost de câteva ori la antrenamentele mele. Îi mulţumesc că e aproape de mine. Suntem prieteni buni, chiar dacă nu mai avem o relaţie antrenor-jucătoare. Când a venit la antrenament, am simţit că e tot antrenorul meu. Nu a fost nicio diferenţă. E greu să nu mai facă parte din echipa mea. Cu siguranţă, e greu fără antrenor la acest nivel. Am nevoie de unul, vom vedea după turneu. Suntem prieteni, nu se pune problema să revină. Am stat patru ani împreună, e alături de mine. Contează că e pe aici, prin jur, vorbim, mă mai sfătuieşte, dar nu e antrenorul meu. Nu se pune problema! Darren mi-a recomandat un alt antrenor şi o să ţin cont de sfatul lui. Nu pot spune cine e pentru că n-am discutat cu el”, a transmis liderul mondial la conferinţa de presă.