Sport

George Țucudean, aproape de transfer

Fotbalistul echipei CFR Cluj, George Ţucudean este în cea mai bună formă a carierei, iar cum luna ianuarie în lumea fotbalului este sinonimă cu perioada de transferuri, ofertele au început să vină pe adresa celor de la CFR Cluj, iar acestea au fost confirmate de unul dintre consilieri preşedintelui Marian Copilu.

George Ţucudean (27 de ani) poate pleca de la CFR Cluj în această perioadă de mercato. Golgheterul Ligii 1 din sezonul trecut se află pe lista echipelor Rubin Kazan şi FK Rostov. Suma cerută de ardeleni se învârte în jurul a 3 milioane de euro.

Contactat de ProSport, Arcadie Zaporojanu, agent de fotbalişti, a recunoscut interesul celor două cluburi din prima ligă din Rusia: ”Este adevărat că George Ţucudean este căutat de mai multe cluburi din Europa. Rubin şi Rostov îl vor, dar până acum nu s-a făcut o ofertă scrisă pentru că nu s-au pus la punct bugetele. Oricum, mai e timp, în Rusia perioada de transferuri ţine mai mult decât în alte campionate. CFR Cluj vrea în jur de 2.5 - 3 milioane de euro pentru Ţucudean”.


Declaraţia lui Zaporojanu vine să confirme afirmaţiile lui Daniel Stanciu, directorul sportiv al ardelenilor, care spunea că orice jucător este de vânzare, dacă vine o ofertă bună din punct de vedere financiar: ”Am zis că este normal ca un jucător de talia lui George Ţucudean, care este cel mai bun fotbalist român în 2018, golgheter, câştigător al campionatului şi Supercupei, este normal să trezească interesul unor echipe din străinătate. În situaţia în care va veni o ofertă foarte bună pentru Ţucudean sau alt jucător, atunci o vom lua în calcul”. Dacă va pleca în Rusia, atacantul va bifa a treia experienţă în afara României, după cele de la Standard Liege (Belgia) şi Charlton Athletic (Anglia).

Ţucudean a avut un sezon precedent foarte bun, în care a ieşit golgheterul Ligii 1 Betano, cu 12 goluri în 24 de meciuri. Atacantul născut la Arad îşi continuă forma bună în această stagiune, făcându-se remarcat cu 11 reuşite în 22 de partide, în toate competiţiile.


Marius Bilaşco a confirmat ofertele pentru George Ţucudean, dar momentan nu s-a ajuns la nicio înţelegere.
„Există foarte multe discuţii în jurul lui, dar nu s-au ridicat la nivelul aşteptat al ambelor părţi. Nici pe el nu l-au mulţumit în totalitate, nici pe club”, a spus Bilaşco pentru Telekom Sport.

Întrebat despre oferta celor de la Lyon, Bilaşco nu a negat interesul francezilor, dar a respins suma de 6-7 milioane de euro, care s-a vehiculat în presă: „Nu este vorba de atât”, au fost cuvintele lui Bilaşco.


11 goluri a marcat Ţucudean în acest sezon, pentru CFR Cluj, în 22 de meciuri. 3 milioane de euro este cota atacantului, potrivit transfermarkt.com.

Ultimele Stiri
abonare newsletter