Sport

CFR Cluj începe sesiunea transferurilor cu un tânăr portar care a jucat la Lazio

Clubul de fotbal CFR Cluj a transferat primul jucător, un tânăr portar care a evoluat în Italia, dar ar dori să scape de alții pentru a compensa la buget.

Ionuţ Rus, un portar de 18 ani care în ultimii ani s-a format la Lazio, este primul tranfer pe care l-a perfectat clubul CFR Cluj. Rus a semnat pe cinci ani, aşa cum a anunţat pe facebook impresarul acestuia, Cătălin Sărmăşan.

„După trei ani petrecuți în fotbalul italian, Ionuț Rus a ales campioana României, CFR Cluj. Aflat la finalul înțelegerii cu Lazio Roma, portarul de 18 ani a semnat un contract valabil pe 5 ani cu gruparea clujeană. Mult succes, Ionuț!”, este mesajul portat de Cătălin Sărmăşan.


Campioana României a reuşit o mutare interesantă pe piaţa transferurilor. CFR Cluj l-a luat pe Ionuţ Rus, cel care în ultimii trei ani a fost legitimat la Lazio, scrie telekomsport.ro.

Portarul de 18 ani, Ionuț-Casian Rus, are 1,98m înălțime, a fost selecționat la naționala U19 a României însă nu a evoluat pe post de titular. Născut pe 20 ianuarie, în Timișoara, Rus s-a format la LPS Banatul, iar în ianuarie 2016 a fost transferat de Lazio. Are 24
meciuri oficiale apărate totalizând peste 2.000 de minute în picioare.


Tânărul jucător a venit liber de contract şi a semnat un contract valabil cinci ani, dar va avea parte de o concurenţă incredibilă. Ionuţ Rus este nevoit să se lupte pentru un loc de titular cu Arlauskis şi cu Jesus Fernandez - dar sunt şanse ca ultimul să plece, mai ales că are unul dintre cele mai mari salarii din lot.

Echipele din Liga 1 se află în acest moment în pauza de iarnă ceea ce coincide cu sesiune de iarnă a transferurilor. CFR Cluj se află în acest moment pe prima poziție în clasamentului dar totodată într-o situație dificilă după ce patronul Neluțu Varga ar fi decis să nu mai investească în club. Drept urmare, conducerea echipei este nevointă să scape de mai mulți jucători, cu prea puține minute în picioare sau prea costisitori.


Potrivit site-ului fanatik.ro, gruparea din Gruia ar vrea să scape de mai mulți fotbaliști printre care Urko Vera, Robert Tambe, Giuseppe De Luca și Julio Baptista.

Italianul Giuseppe De Luca a jucat doar cinci meciuri, iar după ce nu a convins banca tehnică, din cauza că nu s-a acomodat la echipă, acesta ar dori să se întoarcă în țară. În aceeași situație se află și Robert Tambe și Urko Vera care deși mai au contract ar dori să plece.


În cu totul altă situație se află „Bestia” Julio Baptista, în vârstă de 37 de ani, care a prins un contract foarte avantajos dar nu a jucat decât 45 de minute din cauza problemelor medicale. Numeroase au fost situațiile în care fostul jucător al Real Madrid, Arsenal sau AS Roma se afla în altă țară relaxandu-se în timp ce coechipierii de la CFR Cluj disputau meciuri dificile în țară. Jucătorul brazilian a avut în anul 2018 un salariu de 15.000 de euro, urmând ca din ianuarie 2019 salariu său să crească la 45.000 de euro.

Golgheterul Ligii 1, George Țucudeanu, și Mario Camora sunt și ei curtați de echipe dar deocamdată nu au fost convinși să părăsească gruparea clujeană.

Ultimele Stiri
abonare newsletter