Sport

CFR Cluj câștigă meciul cu FCSB și crește diferența la 6 puncte la final de an

Echipa de fotbal CFR Cluj a câştigat cu 2-0 meciul cu FCSB, de pe Arena Naţională şi s-a distanţat în fruntea clasamentului din Liga I.

Meciul dintre FCSB și CFR Cluj a avut parte de un început încins. Fanii roş-albaştrilor au făcut o atmosferă demnă de un adevărat derby, apelând la materiale pirotehnice.

Astfel, fanii FCSB au aprins apelat la fumigene şi petarde în reprezentaţia din startul partidei, iar jucătorii au fost nevoiţi de a aştepta câteva secunde ca aceştia să îşi termine "recitalul". Mai mult, câteva dintre materialele pirotehnice au ajuns şi în careul lui Cristian Bălgrădean.


Ciprian Deac a deschis scorul pe Arena Naţională, în minutul 28, cu o execuţie incredibilă. Aflat cu spatele la poartă, jucătorul CFR-ului a trimis din prima, din săritură şi din întoarcere, şi l-a surpirns pe Bălgrădean, ieşit puţin din poartă.

Prima mare ocazie pentru echipa FCSB a avut loc în minutul 54, atunci când Benzar a centrat foarte bine, dar Gnohere a dat pe lângă minge din poziţie ideală, la doar câţiva metri de poartă. Două minute mai târziu, o nouă şansă irosită de golgheterul vicecampioanei. Gnohere a luat o acţiune pe cont propriu şi a tras tare din interiorul careului, dar Mureşan a intervenit providenţial şi a deturnat mingea din drumul spre poartă.


Totuși, cea mai mare şansă pentru gazde a venit în minutul 69, Gnohere a tras cu dreptul din interiorul careului, Arlauskis a fost bătut, dar Mureşan a reuşit să respingă de pe linia porţii.

Primul jucător eliminat a fost Mihai Roman, în minutul 72. Acesta a primit direct cartonaşul roşu, după un fault în postură de ultim apărător asupra lui Ioniţă. O intervenţie exact la limita careului.


La executarea loviturii libere, Djokovic a tras violent din lovitură liberă, dar a lovit bara transversală a porţii lui Bălgrădean.

O nouă şansă irosită de Gnohere a venit în minutul 83, francezul s-a demarcat foarte bine, dar nu l-a putut învinge pe Arlauskis. Răspunsul clujenilor a venit 3 minute mai târziu atunci când Omrani a ratat la rândul său o şansă uriaşă de a închide meciul. A trimis cu capul din 6 metri, dar Bălgrădean a scos de sub bară cu un reflex extraordinar.


Minutele de prelungire a reprizei secunde a însemnat și eliminarea a doi jucători dar și marcarea celui de-al doilea gol. Mureşan a luat al doilea galben şi a fost eliminat, după un nou duel cu Gnohere.    Ultimul jucător eliminat a fost Bălaşa care a luat al doilea galben pentru proteste după ce Nedelcu l-a faultat pe Păun, iar Colţescu nu a stat pe gânduri şi a acordat lovitură de la 11 metri.

Ultimul gol a venit chiar în ultimul minut, Ioniţă a transformat impecabil lovitura de pedeapsă şi a consfinţit victoria campioanei pe Arena Naţională, scor 2-0.


CFR Cluj a câştigat cu 2-0 şi încheie anul 2018 cu un avans de 6 puncte în fruntea Ligii 1, la capătul unui meci cu trei eliminaţi.

Ultimele cinci meciuri directe dintre cele două echipe se încheiaseră cu acelaşi scor, 1-1.

FCSB - CFR Cluj 0-2 (Deac 28, Ioniţă 90+4)

Echipele de start:
FCSB: Bălgrădean - Benzar, Planic, Bălaşa, Roman - Nedelcu, Filip - Man, Tănase, Coman - Gnohere
Rezerve: Vlad, Moruţan, Jakolis, I. Stoica, Rusescu, T. Moldovan, Stan

CFR CLUJ: Arlauskis - Manea, Mureşan, Vinicius, Camora - Culio, Bordeianu, Djokovic - Deac, Ţucudean, Omrani
Rezerve: Collado, Lang, Peteleu, Păun, Ioniţă, Petrila, Costache

Clasament Liga 1:
1. CFR Cluj 46 puncte
2. FCSB 40 p.
3. U Craiova 38 p.
4. Sepsi 33 p.
5. FC Viitorul 33 p.
6. Astra Giurgiu 31 p.
7. FC Hermannstadt 28 p.
8. Gaz Metan Mediaș 28 p.
9. Poli Iași 28 p.
10. FC Botoșani 26 p.
11. Dinamo București 22 p.
12. Dunărea Călărași 17 p.
13. Concordia Chiajna 17 p.
14. FC Voluntari 13 p.

Ultimele Stiri
abonare newsletter