Sport

Derby de final de an. Conceicao are mandatul pus în joc

CFR Cluj va întâlni la finalul acestei săptămâni principala contracanditată la titlu, formația FCSB, în ultimul meci al acestui an.

După plecarea lui Iuliu Mureșan de la clubul CFR Cluj și venirea lui Daniel Stancu, antrenorul grupării clujene, Antonio Conceicao, are ca obiectiv clasarea pe prima poziție a clasamentului Ligii 1 la finalul lui 2018. Acest lucru este un obiectiv care ar putea să nu se îndeplinească.

Astăzi, CFR Cluj va disputa penultimul meci al anului împotriva formației FC Viitorul. După victoria de aseară a formației FCSB împotriva echipei FC Botoșani, CFR Cluj și FCSB se află la egalitate de puncte. În cazul unei înfrângeri cu FC Viitorul, meciul de la București va însemna un adevărat derby fotbalistic dar totodată și semnarea demisiei lui Antonio Conceicao.


Astfel, dacă vrea să rămână pe bancă, Toni Conceicao trebuie să termine anul pe primul loc. Portughezul mai are contract până la finalul sezonului, iar în eventualitatea unui nou titlu, acest angajament ar putea chiar să-i fie prelungit.

Înaintea meciului cu Viitorul, chiar antrenorul CFR-ului spunea că i-a scris moșului că își dorește cele trei puncte, asta pentru a-și asigura poziția în clasament.
„Eu i-am trimis o scrisoare lui Moş Crăciun pentru a ne lăsa pe noi să terminăm anul pe primul loc. Vrem cele trei puncte, dar pentru asta trebuie să fim o echipă organizată, consistentă şi să jucăm cu mult curaj şi cu multă ambiţie pentru a câştiga”, a declarat Antonio Conceicao.


În meciul tur disputat împotriva formației FCSB, echipa antrenată de Antonio Conceicao a remizat, pe teren propriu, scor 1-1.

Cel mai tare meci din Liga 1 în acest final de 2018 se va putea juca în condiții optime, pe cel mai mare stadion al țării , mai ales după ce la sfârșitul acestei săptămâni a nins puternic în București.
„E bine pentru fotbal că gazonul arată mai bine şi cu cât vom oferi jucătorilor condiţii mai bune să joace fotbal cu atât meciul va fi mai frumos”, a declarat Antonio Conceicao într-o conferință de presă.


Sâmbătă 22 decembrie va avea loc partida dintre CFR Cluj și FCSB, pe Arena Naţională, de la ora 20:00, în etapa a 21-a, ultima a anului.

abonare newsletter