Sport

România pierde meciul cu Ungaria, scor 29-31. Cristina Neagu, scoasă cu targa de pe teren

România a pierdut meciul cu Ungaria, și așteaptă meciul dintre Olanda și Germania pentru a ști dacă se califică în semifinalele Campionatului European de handbal feminin.

Naţionala de handbal feminin a României a pierdut, miercuri seară, partida disputată contra echipei Ungariei, scor 31-29, Cristina Neagu accidentându-se şi fiind scoasă cu targa de pe teren şi dusă la spital. Calificarea României în semifinale depinde de rezultatele celorlalte meciuri.

În prima repriză, meciul dintre naţionala de handbal feminin a României şi cea a Ungariei a fost destul de echilibrat, ecartul maxim fiind de trei goluri în favoarea tricolorelor. Cristina Neagu a marcat de şase ori, Crina Pintea a reuşit cinci goluri, Eliza Buceschi trei, Cristina Laslo două, iar Cristina Florica unul. Iulia Dumanska a apărat trei aruncări din 12 (25%), Cristina Dedu una din nouă (11%) şi aceea de la şapte metri. Extremele României aproape că nu au contat în prima repriză. Florica şi Chiper au avut rare momente în care au creat pericol. De altfel, Iulia Chiper a avut o singură singură aruncare, ratată.


Ungaria începe însă mult mai bine cea de-a doua repriză, iar în minutul 32, România e condusă pentru prima dată în meci. Şase minute mai târziu şi trei lovituri ratate de românce, Ungaria măreşte diferenţa la două goluri, iar în minutul 42, ecartul se măreşte la cinci goluri, însă în favoarea echipei adverse.

În minutul 51, Cristina Neagu este împinsă, calcă greşit şi se accidentează, fiind scoasă cu targa de pe teren şi dusă la spital cu ambulanţa.


România pierde meciul cu Ungaria, scor 31-29, iar calificarea echipei noastre depinde de rezultatul celorlalte meciuri.

Singura condiție ca tricolorele să ajungă printre cele mai bune patru echipe de la Campionatul European este ca Germania să nu învingă Olanda la cel puțin 12 goluri diferență, o variantă greu de realizat pentru nemțoaice.


În cazul în care Germania bate la o diferența mai mică de 12 goluri, atunci Norvegia câștigă grupa și România termină pe locul 2.

Dacă Olanda nu pierde cu Germania, atunci câștigă grupa, iar România termină pe locul secund. Tricolorele vor fi la egalitate de puncte cu Norvegia și Ungaria, dar vor avea avantajul golaverajului. Ungaria are -11, Norvegia +5, iar România +6.


Un singur lucru este clar: nu ne putem califica decât de pe locul secund, caz în care vom întâlni Rusia.

Marcatoarele României au fost Neagu 9 goluri, Pintea 7, Buceschi 4, Laslo 3, Dragut 2, Ardean-Elisei 2, Florică 1, Chiper 1, iar pentru Ungaria s-a remarcat Hafra 6 reuşite.

Ultimele Stiri
abonare newsletter