Sport

Adrian Șulcă a fost desemnat cel mai bun sportiv din Cluj

Judoka Adrian Şulcă (CS Universitatea - CSM Cluj-Napoca) a fost desemnat cel mai bun sportiv al anului 2018 în judeţul Cluj, potrivit clasamentului întocmit de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret.

Şulcă, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de Tineret (pe echipe) şi cu bronz la Europenele de juniori (individual) şi tineret (cu echipa), a acumulat 285 de puncte.

Pe locul secund s-a clasat halterofilul Ilie Ciotoiu (CSM Cluj-Napoca), dublu medaliat cu bronz la Europenele de seniori şi care a cucerit o medalie de bronz şi la Europenele de tineret. Acesta a totalizat 270 de puncte în ierarhia DJST.


Podiumul a fost completat de atleta Andreea Miklos (CSŞ Viitorul Cluj-Napoca - CSM Cluj-Napoca), medaliată cu argint la Mondialele Under-20 în proba de 400 m, 263 puncte.

Atletul Robert Parge (CS Universitatea Cluj-Napoca) a ocupat locul 4, cu 169 puncte, iar pe 5 s-a clasat jucătorul de tenis de masă Rareş Şipoş (CSM Cluj-Napoca), 159 puncte.


La sporturi neolimpice, primul loc a fost ocupat de Ion Albert Bătăiosu (CS Politehnica Cluj/karate WUKF), triplu campion mondial, cu 543,5 puncte. Pe poziţia secundă a fost Andra Daniliuc (CS Politehnica Cluj/karate WUKF), campioană mondială şi ea, cu 355 puncte, în timp ce pe treapta a treia a podiumului s-a aflat Monica Şagău (CS Fotbal Tenis Răzvan), dublă campioană mondială, cu 215 puncte, pe patru terminând Viorel Tătar (Budo Gym Napoca/karate kyokushin), 60 puncte.

Bobi Simion (ACS DSA Cluj-Napoca/tenis de masă) a fost premiat la capitolul sportul pentru persoane cu nevoie speciale.


Tot astăzi a avut loc și desemnarea celui mai bun sportiv al Clubului Sportiv Universitatea Cluj unde Adrain Șulcă a ocupat prima poziție. Pe poziția secundă a topului întocmit de CS Universitatea Cluj se află atletul Robert Parge, care anul acesta și-a îmbunătățit suprinzător timpii de alergare, și înnotătoarea Ana Dascăl, sportivă care a avut o primă parte a anului perfectă însă din cauza unor probleme medicale în a doua jumătate a anului nu a mai concurat.

În top 10 sportivi ai CS Universitatea Cluj și-a făcut apariția și o sportivă de la secția de baschet, sport de echipă, Irina Părău care a făcut parte anul acesta și din lotul național.


În ceea ce privește clasamentul cluburilor universitare, CS Universitatea Cluj se situează pe primul loc, cu 54.000 puncte, după care urmează Politehnica Iasi, cu 32.000 puncte, și Sportul Studențesc, cu 31.000 puncte.

Top 10 sportivi ai Clubul Sportiv Universitatea Cluj:
Adrian Șulcă (judo) – 195 p
Robert Parge (atletism) – 129 p
Ana Dascăl (natație) – 125 p
Alexandra Pop (judo) – 122 p
Sanda Belgyan (atletism) – 102 p
Raluca Ștef (patinaj) – 57 p
Roman Dușcov (lupte) – 49 p
Radu Dărăban (scrimă) – 48 p
Irina Părău (baschet) – 46 p
Călin Nemeș (echitație) – 42 p

Etichete: Universitatea Cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter