Sport

După-masă tristă în familia Universității Cluj. Remiza albă cu Baloteștiul adâncește amarul veștii triste primite azi de "șepcile roșii"

Universitatea Cluj a remizat, 0-0, cu CS Balotești după un meci în care elevii lui Cojocaru s-au jucat cu ocaziile. "Studenții" și-ar fi dorit victoria pentru George Florescu, fostul internațional trecând prin clipe grele după ce și-a pierdut tatăl.

Fără înfrângere în campionat de la mijlocul lunii septembrie (1-2 la Pitești, cu FC Argeș), "studenții" au început partida motivați de gândul că se pot apropia la doar trei puncte de liderul Chindia Târgoviște. După câteva minute de tatonare cu adversarii din Ilfov, Gavra a fost aproape de deschiderea scorului, însă șutul său după o pătrundere frumoasă în careu a trecut paralel cu poarta apărată de Iordan. Imediat după, același Iordan a respins în lateral execuția de la distanță a căpitanului Goga ('15).

Tot Dorin Goga a tras cu mult peste poartă după un "un-doi" superb dus cu Gavra ('28). O altă combinație excelentă pe ruta Goga-Gavra-Ene a fost "stricată" de tușier, care a ridicat steagul după acțiunea prelungită a clujenilor în careul oaspeților ('32). La un singur minut distanță, Goga și-a încercat din noul norocul de la distanță, însă balonul a trecut puțin peste "transversala" porții adverse. În ciuda poziției delicate din clasament (locul 15), Baloteștiul a stat ferm pe poziții, lăsând puține șanșe de gol clujenilor în prima parte a jocului.


Deși spațiile din defensiva oaspeților au devenit tot mai largi, drumul spre gol părea mult mai greu decât se credea inițial. Același Goga a tras direct în Iordan după o respingere neinspirată a acestuia ('55), iar Gavra a finalizat slab un balon venit excelent în careul mic ('64). Tot Gavra a tras cu sete mult peste poartă din centrul careului ('67), fiind apoi schimbat cu Ursu, nu înainte să îl întindă pe Iordan cu un șut puternic de la mare distanță ('68). Cu nume care, în afară de Cornel Predescu, nu spun nimic microbiștilor, trupa pregătită de Florin Nofitovici i-a exasperat cu tragerile de timp pe fanii "studenților" în frigul lăsat pe Cluj Arena.

În criză de timp, elevii lui Cojocaru și-au pierdut luciditatea, nereușind să împingă balonul nici la o învălmășeală în careul mic al Baloteștiului ('73). Mizând totul pe cartea atacului, interimarul Universității l-a aruncat în luptă și pe fostul ceferist Marius Coman, însă, deși cu toată echipa în partea de teren a oaspeților, clujenii nu au reușit golul izbăvirii. Nici "centralul" partidei nu i-a ajutat, "studenții" protestând vehement la două faze identice consecutive în care au cerut henț și penalty. Au cerut penalty și a treia oară, la o cădere a lui Giurgiu, însă brigada de arbitri a rămas fermă, fostul oțelar primind "galben" pentru simulare ('87). După o serie de ocazii ratate, Universitatea rămâne cu regretul că nu s-au apropiat de liderii ligii secunde, dar și cu dubla tristețe prilejuită de trecerea în neființă a tatălui decarului George Florescu.


În urma rezultatului de astăzi, Universitatea Cluj rămâne pe locul 6 în Liga a 2-a, cu 35 de puncte. În următoarea etapă, pe 28 noiembrie, "studenții" vor face deplasarea la Târgu-Jiu pentru derby-ul cu Pandurii (locul 9 în Liga a 2-a, cu 25 de puncte).

Universitatea Cluj 0-0 CS Balotești (0-0)
Stadion: Cluj Arena, Cluj-Napoca
Spectatori: 2.000
Cartonașe galbene: Giurgiu (87) / -
Arbitri: Kovács Szabolcs (Carei) - Răzvan Soponar (Baia Mare), Alexandru Filip (Timișoara) - Marius Omuț (Satu Mare)
Observatori: Eduard Dumitrescu (Pitești), Daniel Sabou (Zalău)


Universitatea Cluj (4-3-3)
C. Dur-Bozoancă - Al. Coman, O. Abrudan, A. Cordoș, D. Berci - C. Taub, G. Giurgiu, L. Sepsi (M. Coman 79) - Cr. Ene (I. Hațiegan 45), Cr. Gavra (O. Ursu 69), D. Goga (cpt.)
Antrenor: Mircea Cojocaru

CS Balotești (4-3-2-1)
A. Iordan - Const. Dedu, V. Flămânzeanu, B. Marciuc (cpt.), C. Mihai - Al. Neagu, I. Ghiță, M. Marin - A. Gojnea (M. Paraschiv 90), C. Predescu (V. Niculae 76) - I. Stoica (Const. Clătinici 66)
Antrenor: Florin Nofitovici


Raymond Füstös

Ultimele Stiri
abonare newsletter