Sport

Clujenii îl așteaptă pe Arnold Schwarzenegger, la sfârșitul săptămânii, la Cupa Mondială de Culturism și Fitness

Peste 150 de sportivi din 12 țări vor participa la sfârșitul acestei săptămâni la cea mai mare competiție internațională de fitness și bodybuilding IFBB World Cup 2018.

Competiția internațională de prestigiu, Cupa Mondială de Culturism şi Fintess 2018, eveniment organizat de Federaţia Internaţională de specialitate în parteneriat cu Federaţia Română, va fi găzduită în Sala Polivalentă „BT Arena” din Cluj-Napoca, în perioada 23-25 noiembrie.

România va fi reprezentată de un lot de peste 50 de sportivi, din partea Clubului Sportiv Universitatea Cluj fiind convocați doi sportivi, Sebastian Văsuț și juniorul Cristian Martin. Sebastian Văsuț va concura la IFBB World Cup 2018 la categoria Culturism 70 kg seniori și Masters, iar Cristian Martin ne va reprezenta la Junior Men’s Bodybuilding.


Decizia de atribuire a venit în urma evaluării modului în care s-a desfăşurat Campionatul Mondial de Culturism şi Fitness, juniori şi masters, 2017.

Primăria Cluj-Napoca finanțează Cupa Mondială de Culturism și Fitness cu suma de 70.000 de lei. Printre ”vedetele” care au confirmat participarea la evenimentul de la Cluj-Napoca se numără și actorul Arnold Schwarzenegger, fost culturist recunoscut mondial.


Președintele Federației Române de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean, supranumit „Arnold de România” a fost invitat la evenimentul „Arnold Classic Europe”, susținut în Barcelona, la sfârșitul lunii septembrie, acolo unde a participat și celebrul Arnold Schwarzenegger.

Dacă va onora invitația președintelui FRCF, Arnold Alois Schwarzenegger va inspira, cu siguranță mii de sportivi români să își depășească limitele și să tindă către podiumurile competițiilor internaționale.


Arnold, a fost în cariera lui de culturist Mister Olympia în șase ani la rând (1970, 1971, 1972, 1973, 1974 și 1975).

Prețul biletelor de intrare la Cupa Mondială, valabile în ambele zile de competiție, este de 40 lei pentru publicul larg și 100 lei pentru zona VIP.

Ultimele Stiri
abonare newsletter