Sport

Ultramaratonistul Robert Hajnal, cel care a reușit o performanță istorică pe Mont-Blanc, ajunge la Cluj

În urmă cu două luni Robert Hajnal reușea ceea ce nimeni nu se putea gândi și anume să termine pe locul secund cea mai dificilă probă de alergare montană din lume, Ultra-Trail Du Mont-Blanc.

La ora actuală, Robert Hajnal este considerat cel bun ultramaratonist din România, vicecampion la renumita cursă ultra UTMB - Ultra Trail du Mont Blanc și a câștigat toate cursele de ultramaraton la care a participat în România.

El va organiza un workshop de alergare în data de 24 noiembrie, de la ora 17:45, la Cluj-Napoca, în cadrul evenimentului Transylvania Mountain Festival, care va avea loc la Cinema Victoria.


Anul trecut Robert Hajnal a trebuit să se retragă din competiția UTMB, însă în acest an alergătorului român nu i-a mai stat nimic în cale de data aceasta.

La startul competiției Ultra-Trail Du Mont-Blanc au fost prezenți 2.561 de concurenți, aceștia fiind nevoiți să alerge nu mai puțin de 170 de kilometri și 10000 metri diferență pozitivă de nivel. Cursa de la Mont-Blanc e considerată cea mai dificilă cursă de ultramaraton montan. Se desfășoară pe traseul Alpilor, prin Franța, Italia și Elveția, într-o singură manșă.


Robert spunea, după performanța de anul acesta, că principalul său aliat este mâncarea.
„Mi-am dat seama că succesul în ultramaraton nu îl poți pune pe spatele unui singur aspect, ci pe spatele tuturor detaliilor care definesc concursul respectiv. Cred că am ajuns să stăpânesc aceste lucruri mai bine decât ceilalți. În plus, există o vorbă în ultramaraton: „unde nu-i stomac, vai de picioare”. Cred că stomacul meu e cel mai mare aliat al meu, după mintea pe care o am”, spunea Robert Hajnal.

Alergarea este un sport care a devenit foarte popular în ultima vreme în România. Practicată pe asfalt sau pe poteci de munte, alergarea este un sport simplu, natural, care nu necesită o logistică costisitoare. Dacă ai o pereche de adidași, poți ieși foarte ușor la alergat.


Transylvania Mountain Festival este un eveniment dedicat promovării sporturilor montane pentru copii și adulți.

Un bilet pentru acest eveniment costă 100 ron, iar un bilet full pass, valabil două zile, costă 150 ron.

abonare newsletter