Sport

Două medalii de bronz au cucerit jucătorii români de futnet la prima ediție a CM disputată la Cluj-Napoca

Timp de trei zile, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca s-a desfășurat ediția a 12-a a Campionatelor Mondiale de futnet, prima ediție organizată în România.

Într-o sală aproape goală, echipa României a făcut spectacol în prima zi a evenimentului, Ioan Creț reușind să se impună în fața reprezentatului Poloniei cu scorul de 2-0.

Tot în prima zi, la dublu, formația României a învins Franța cu scorul de 2-0, în timp ce la triplu, formația tricoloră a obținut calificarea în grupele principale, după victoriile cu SUA 2-0, respectiv Ungaria 2-0.


După ce echipa națională a României a avut o performanță peste așteptări, în finala mică de la proba de dublu, sportivii români s-au impus la mare luptă în fața spectaculoasei echipe din Coreea de Sud, cu scorul de 2-1. Formația României a fost alcătuită din Alin Bălan, Florin Bozga și Tiberiu Osztian.

Dacă la simplu, România a terminat pe poziția a șasea, la triplu, disputa pentru medalia de bronz cu sud-coreeni s-a repetat, numai că victoria românilor a fost mult mai facilă, în minimum de manșe, scor 2-0.


România a cucerit, astfel, două medalii de bronz la probe combinate, ceea ce nu s-a mai întâmplat de foarte mult timp. Mai mult, Alin Bălan, cel care practic a tras echipa după el, a fost desemnat de către specialiști drept cel mai bun jucător al Campionatelor Mondiale, prima astfel de distincție acordată vreodată unui sportiv român.

Toate cele trei medalii de aur au revenit Cehiei, podiumul fiind completat de jucătorii naționalei Slovaciei.


Președintele Asociației Futnet România, Sorin Bogdan, s-a arătat mulțumit de performanțele jucătorilor români.
„Rezultatele obținute de sportivii noștri sunt cu adevărat remarcabile, cu atât mai mult cu cât și specialiștii dădeau șanse mici jucătorilor noștri să prindă un podium mondial. Per ansamblu România a terminat pe locul trei în clasamentul pe națiuni, fapt ce reprezintă o performanță deosebită. Am lăsat în urmă reprezentative precum cele ale Elveției, Franței, sau Coreei de Sud, în acest din urmă caz trebuie menționat că există peste patru milioane de jucători de Futnet, legitimați”, a declarat Sorin Bogdan.

Peste 120 de jucători de tenis cu piciorul, din 19 de ţări, au participat, weekendul trecut, la Campionatul Mondial de Futnet (tenis cu piciorul), organizat în premieră la Cluj-Napoca.

abonare newsletter