Sport

Rezultat previzibil, România a cedat clar în fața naționalei de baschet a Franței, scor 61-90

Baschetbalistele antrenate de Dragan Petricevic au cedat în disputa găzduita de Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca, cu scorul de 61-90 (18-21, 13-21, 14-27, 16-21).

Reprezentativa feminină de baschet a României a fost învinsă categoric, sâmbătă seara, de puternica selecționata a Franței, într-un meci contând pentru etapa a cincia din cadrul Grupei E a FIBA Women’s Eurobasket 2019 Qualifiers.

Deși au avut un start bun de partidă, menținând echilibrul pe teren în prima parte, tricolorele au cedat în fața presiunii adverse în următoarele sferturi, Franța reușind să speculeze perfect nenumăratele ratări și greșeli de tehnică individuală și să se desprindă detașat.
 
Confruntarea a debutat promițător pentru naționala noastră, Walker și Mărginean reușind să găsească unele breșe în apărarea galonatei selecționate a Franței și să mențină un echilibru pe tabela, scorul la finalul primului sfert fiind ușor favoarabil baschetbalistelor antrenate de Valerie Garnier: 21-18. Din păcate, lucrurile s-au modificat substanțial începând din cel de-al doilea sfert, Franța schimbând total „macazul” în apărare, fapt care i-a și permis să înceapă să domine clar lupta de sub ambele panouri.


Cu Annemarie Parău-Godri nerefăcută integral de pe urma unei accidentari, antrenorul Dragan Petricevic a fost forțat să caute și alte soluții iar România începe să fie din ce în ce mai surprinsă de presiunea impusa de adversare, ratările și mingile pierdute înmulțindu-se în tabara noastră.

Speculand la maxim „minusurile” ofensivei noastre și forțând din ce în ce mai tare în duelurile de sub panou, Franța se desprinde până la pauză la 42-31. La reluare, oaspetele continuă cu aceeași strategie, bazându-se și pe un plus evident la jucătoarele de sub panou, iar România continuă să nu găsească soluții și să greșească din ce în ce mai mult, astfel ca la finalul celui de-al treilea sfert scorul căpata proporții, 69-45 în favoarea Franței.


Situatia nu se schimbă deloc în ultimele zece minute de joc, baschetbalistele din România continuă să iroseasca mingii în atac și să fie surprinse în apărare pe dueluri directe, în vreme ce Franța reușește să se detașeze la o diferență de 30 de puncte, meciul terminându-se la scorul de 61-90.

Principalele marcatoare ale nationalei Romaniei au fost Mărginean (18 p, 3 rec, 4 pase, 3 int), Ghizila (11 p, 1x3, 3 rec, 1 pasă, 2 int), Walker (10 p, 1x3, 6 rec, 2 int) și Stoenescu (8 p, 2x3, 3 rec, 1 pasa), în timp ce pentru echipa învingătoare au marcat Ciak (15 p, 7 rec, 1 pasă, 1 int, 1 cap), Miyem (11 p, 3 rec, 1 pase, 2 int) și Michel (11 p, 1x3, 2 rec, 5 pase, 4 int).

Ultimele Stiri
abonare newsletter