Sport

U-BT a fost înfrântă în derby-ul cu BC Sibiu

Echipa de bascchet masculin U-BT a pierdut meciul din etapa a 7-a a Ligii Naționale, disputat în deplasare, împotriva formației BC CSU Sibiu.

Considerat un derby clasic al baschetului masculin din România, BC CSU Sibiu și-a adjudecat victoria, pe teren propriu, scor 85-74 (19-9, 22-22, 22-21, 22-22).

Pentru echipa antrenată de Mihai Silvășan a fost al doilea derby la rând disputat după cel câștigat pe terenul echipei din Oradea.


Echipa gazdă a început puternic meciul primul sfert reușit să-l câștige la o diferență de 10 puncte. Următoarele trei sferturi ale meciului au fost practic jucate de la egal la egal însă diferența de la începutul meciului a fost cea care a făcut ca echipa din Sibiu să câștige cu scorul de 85-74.

Antrenorul echipei clujene, Mihai Silvășan, a declarat că a fost un meci greu, așa cum se așteptau, dar faptul că au pierdut destul de multe mingi a fost cea care a făcut diferența.
„Un meci exact cum ne am asteptat, foarte greu din punct de vedere fizic. Știam ce fel de echipă e Sibiul, o echipa foarte agresivă în apărare și foarte puternică sub panou. Băieții s-au luptat în limita a cât au putut azi. Lupta la recuperare a fost destul de echilibrată, din păcate am pierdut destul de multe mingi, 16, ceea ce a dat șansa sibienilor să dea coșuri ușoare. Cel mai rău îmi pare de accidentarea lui Marinov, să sperăm că nu este gravă”, a declarat Mihai Silvășan.


Pentru echipa U-BT au marcat: Kyndall Dykes 22 puncte, Aleksandar Rasic 21 p., Tony Bernard Easley Jr 8 p., Jason Washburn 6 p., Peda Stamenkovic 5p., Andrei Calnicenco 4 p., Rolland Torok 4p., Nandor Kuti 4 p.

Jucătorii antrenați de Mihai Silvășan vor lua o mică pauză, până pe data de 4 decembrie, atunci când vor întâlni, în deplasare, formația BCMU FC Argeș Pitești.

abonare newsletter