Sport

Handbaliștii clujeni și-au aflat adversarii din Cupa României

Drumul către Final Four-ul Cupei României la handbal masculin continuă cu meciuri extrem de puternice în faza optimilor de finală.

Cu cinci dueluri între echipe din Liga Națională masculină și cu certitudinea că o echipă din Divizia A se va califica mai departe, luna decembrie se anunță extrem de interesantă pentru fanii handbalului din România.

Tragerea la sorți a meciurilor din cadrul optimilor de finală ale Cupei României la handbal masculin avut loc, astăzi, la sediul Federației Române de Handbal, iar jocurile din această fază a competiției se vor disputa pe data de 8 decembrie.


Județul Cluj este reprezentat de două echipe în optimi, CS Universitatea Cluj și AHC Potaissa Turda. Potaissa va avea un meci dificil pe teren propriu cu liderul Ligii Naționale, CSM București. Potaissa Turda s-a calificat în optimile de finală după ce a trecut în faza 16-imilor de CSM Școlar Reșița, în timp ce echipa din București vine după turul liber din șaisprezecimi într-unul din cele mai interesante dueluri ale acestei faze din competiție.

Un meci extrem de dificil îl vor avea de disputat handbaliștii Universității Cluj. Elevii lui Ioan Ani-Senocico vor avea de înfruntat formația CSM Vaslui, liderul seriei A a Diviziei A, în deplasare. Universitarii s-au calificat în optimile Cupei după ce au trecut în 16-imi de CSU C-tin Brâncuși Tg. Jiu cu scorul 46-30 (24-13)..


Deși eliminată din Cupa EHF, Steaua București continuă meciurile tari din SEHA League, având programate încă cinci partide până la sfârșitul acestui an, iar tragerea la sorți i-a pregătit încă un duel foarte puternic cu deținătoarea titlului, AHC Dobrogea Constanța.

Reprezentanta României în Liga Campionilor EHF, Dinamo București, a avut parte de mai mult noroc, având de înfruntat o nouă echipă din Divizia A, CSM Sighișoara, după victoria la scor obținută în turul precedent pe terenul echipei CS Medgidia (28-47).


Programul optimilor Cupei României:
CSM Bacău - SCM Politehhnica Timișoara
CSM Focșani - CS HC Buzău
AHC Potaissa Turda - CSM București
HCM Sighișoara - CS Dinamo București
CS Universitatea Craiova - CS Unirea Sânnicolau Mare
CSA Steaua București - AHC Dobrogea Sud
CSM Vaslui - Universitatea Cluj
CS Minaur Baia Mare - AHC Dunărea Călărași

abonare newsletter